Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce reproşuri i se aduc lui Nicuşor Constantinescu şi primarului Ion Constantinescu A fost întrerupt iluminatul public la Cerchezu. Urmează apa

ro

14 Jan, 2013 22:51 2540 Marime text
Cerchezu_Ion_Constantinescu_primar.jpgLocalnicii din comuna Cerchezu stau în beznă de vineri, cât de curând vor rămâne şi fără apă, iar primarul Ion Constantinescu pare a fi depăşit de această situaţie.

Primarul Ion Constantienscu susţine că a întrerupt iluminatul public din cauza datoriilor în toate cele patru sate aferente comunei (Cerchezu, Căscioarele, Viroaga, Măgura). Urmarea? Cei aproape 1.500 de localnici se tem să iasă din case noaptea de frica hoţilor. Consilierul local PNL, Valeriu Iacoboaiea susţine că situaţia este fără precedent în localitate, mărturisind că din 2007 de când a fost introdus iluminatul public în comună nu a mai asistat la un asemenea episod demn de „epoca ceauşistă". „Am ajuns ca pe vremea lui Ceauşescu să stăm fără apă şi iluminat public. Nu este posibil aşa ceva", a declarat Iacoboaiea.

Iacoaboaiea: „Consiliul Local nu a fost consultat"

Consilierul local Valeriu Iacoboaiea susţine că a cerut explicaţii primarului cu privire la întreruperea iluminatului public însă nu crede în cele declarate de şeful de autoritate locală. „Primarul a spus că din lipsa banilor a întrerupt iluminatul public. Păi bugetul pe anul 2012 a fost alocat deja, iar cel pe 2013 urmează ca primarul să ne cheme în Consiliul Local să-l aprobăm", a menţionat Iacoboaiea. Alesul local susţine că nu înţelege de ce primarul nu i-a consultat pe consilierii locali cu privire la întreruperea iluminatului public, acuzând că a luat cu de la sine putere această decizie fără a informa Consiliul Local.

„Ne-au promis că au grijă de noi. Şi cum au grijă?"

Valeriu Iacoboaiea afirmă că, din partea PSD, localnicii au avut parte numai de minciuni. „În vara trecută, la momentul alegerilor locale, Nicuşor Constantinescu (n.r. prim-vicepreşedintele PSD Constanţa şi preşedintele Consiliului Judeţean) împreună cu trupa lui au promis oamenilor că-i vor forma profesional gratuit şi că le vor asigura cursuri la şcoala de şoferi. Au fost nişte minciuni. Ne-au promis că au grijă de noi. Şi cum au grijă? Ne-au întrerupt lumina şi urmează să ne întrerupă şi apa. Sunt membru PNL, însă mi-e jenă şi ruşine că în vara anului trecut am mers alături de ei în cadrul alianţei USL", a afirmat Iacoboaiea.

Cum răspunde acuzaţiilor preşedintele CJC

Contactat telefonic, preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu nu a putut oferi amănunte legate de Programul Judeţean de Pregătire şi Formare profesională a tinerilor, mai precis nu ne-a putut spune dacă a ajuns caravana CJC şi la Cerchezu. Preşedintele CJC a spus însă că noul său purtător de cuvânt , Gabriel Diceanu, va lua legătura cu reporterul cotidianului Ziua de Constanţa pentru detalii. Acest lucru nu s-a întâmplat până la închiderea ediţiei. Cu toate acestea, dacă în zilele următoare CJC va dori să ofere detalii cu privire la programul de pregătire profesională le vom face publice.

Nu am putut afla de la preşedintele CJC nici părerea sa cu privire la situaţia fără precedent de la Cerchezu privind întreruperea apei şi a iluminatului public şi nici dacă CJC va putea ajuta localitatea cu bani. „Nu mă interesează ce spune un consilier local", a declarat Nicuşor Constantinescu.

Primarul ştia de datorii din septembrie anul trecut

Primarul Ion Constantinescu susţine că a fost nevoit să întrerupă apa şi iluminatul public din cauza datoriilor de peste 100.000 lei. Curios este că deşi de datoriile la iluminatul public ştia din septembrie anul trecut, primarul nu a alertat autorităţile pentru a împiedica întreruperea iluminatului public. Întrebat de ce nu a luat legătura din timp cu Consiliul Judeţean pentru a încerca rezolvarea problemei, Ion Constantinescu a mărturisit că (!) „mâine (n.r. azi) vreau să ajung la ei (n.r. la reprezentanţii Consiliului Judeţean)". Cu toţii putem cădea de acord că „,mâine" este o dată mult prea târzie pentru rezolvarea unei situaţii ce strigă a fi soluţionată din septembrie anul trecut.

Tot ce a făcut primarul a fost, aşa cum el a declarat, să ceară păsuire celor de la Enel până în ziua când aceştia au solicitat, după spusele sale, întreruperea iluminatului public.

De ce nu a fost plătită apa?

La apa ar înregistra datorii mai bine de jumătate dintre localnici, a mai precizat Ion Constatinescu, declarând că a solicitat oamenilor să plătească apa, bătând din poartă în poartă. Nu de aceeaşi părere este însă consilierul local Valeriu Iacoboaiea ce susţine că oamenii ar fi fost încurajaţi în campania electorală la neplată, cazul apei fiind tratat în scop electoral. „Oamenii aşteaptă gratuităţi tot timpul anului, nu numai în campania electorală", a precizat Iacobaoiea.

Vezi reacţia şefului de post

Lipsa iluminatului public reprezintă o problemă care-l îngrijorează şi pe şeful de post din Cerchezu, Florin Savu. Acesta susţine că nu a constatat în ultimele zile creşterea infracţionalităţii, însă lipsa iluminatului public prezintă riscul înmulţirii furturilor. „Primarul ne-a anunţat de această problemă şi de atunci patrulăm permanent noaptea. Problema trebuie însă să fie rezolvată întrucât hoţii acţionează pe timp de noapte vizând locurile fără lumină", a declarat şeful de post. Florin Savu a precizat că Primăria i-a suplimentat banii pentru benzină pentru ca maşina Poliţiei să poată patrula fără probleme pe timp de noapte, însă speră că situaţia cu iluminatul public va fi rezolvată cât mai curând, mai ales că localitatea nu beneficiază nici de servicii de pază, fapt semnalat de altfel şi de consilierul local Valeriu Iacoboaiea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii