Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:31 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce note au primit managerul Muzeului de Artă și al Teatrului de Stat Constanța

ro

06 Mar, 2017 00:00 2077 Marime text
Consiliul Județean Constanța a anunțat rezultatele evaluărilor anuale pentru managerul Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu, și cel al Teatrului de Stat Constanța, Daniela Dumitrescu.

Muzeul de Artă, total venituri realizate în 2016 - 75.338 de lei

Din raportul de activitate pe anul 2016 al managerului Muzeului de Artă Constanța, aflăm că veniturile realizate de instituția muzeală au fost de 75.338 de lei. Cheltuielile de personal s-au ridicat la 671.917 lei, mult peste veniturile proprii realizate. Pentru a justifica acest aspect, managerul instituției, Doina Păuleanu, explică în raport că orașul nostru se confruntă cu o lipsă a unei tradiții sau deprinderi de vizitare a muzeelor, cu un public vizitator relativ puțin numeros și slab cunoscător al domeniului. De vină ar fi și concurența, de la mass-media la galeriile de artă private sau instituțiile de spectacole.
 
În ciuda acestor impedimente, Comisia de evaluare a rezultatului managementului anual al Doinei Păuleanu - manager/director la Muzeul de Arta Constanța - a fost notat cu 10 atât în etapa de prezentare a analizei raportului anual de activitate, cât și la proba interviu. Potrivit art. 41, alin.(1) din OUG nr. 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură, cu modificările și completările ulterioare, comisia anuală de evaluare a constatat îndeplinirea obligațiilor asumate prin contractul de management și a recomandat autorității continuarea activității managerului Doina Păuleanu.

Teatrul de Stat 

Și managerul Teatrului de Stat Constanța, Daniela Dumitrescu, a primit notă maximă ca urmare a evaluării anuale a managementului pentru anul 2016. Evaluarea s-a realizat în două etape: analizarea raportului anual de activitate și proba interviu. Comisia anuală de evaluare a constatat îndeplinirea obligațiilor asumate prin contractul de management și a recomandat continuarea activității managerului Teatrului de Stat.
 
Din raportul de activitate depus de conducerea Teatrului de Stat, aflăm că, aidoma Muzeului de Artă, și instituția teatrală se confruntă cu dificultăți financiare, cu lipsa unei săli adecvate diversificării tipurilor de spectacol, cu o acută lipsă de personal specializat, iar cel mai mare pericol este dispariția unor profesii precum butafor, sufleor, recuziter, dar și a personalului calificat, a cărui remunerație este extrem de mici, iar acest lucru conduce la lipsa performanței.
 
Spre deosebire de Muzeul de Artă, Teatrul de Stat are un public informat și implicat. Teatrul are o organigramă formată din 70 de posturi, dintre care două vacante și unul temporar vacant (suspendat). Veniturile proprii ale instituției sunt relativ mici, 270.631 de lei.
 
În 2016, proiectul cu cel mare buget al Teatrului de Stat a fost spectacolul „Dionysos“, care a costat peste 132.000 de lei, iar cea mai puțin costisitoare a fost montarea spectacolului „Titanic Vals“ - 27.000 de lei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii