Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce festivitate de inaugurare pregăteşte primarul Viorel Bălan

ro

16 Jan, 2013 22:15 2959 Marime text
Nicolae_Balcescu_primar_Viorel_Balan_01.jpgPrimarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan, susţine că la sfârşitul acestei luni se vor finaliza lucrările de reabilitare a Liceului I.C. Brătianu, începute în vara anului trecut. Viorel Bălan a explicat că va avea loc şi o festivitate de inaugurare a instituţiei de învăţământ. Liceul şi-a schimbat total aspectul în urma renovării şi dotării. „Grupurile sanitare au fost mutate în interiorul liceului. De asemenea, mobilierul şcolar a fost înlocuit şi au fost aduse table noi", a precizat şeful autorităţii locale. Aşa că 530 de tineri vor învăţa, în perioada imediat următoare, în condiţii moderne.

Trei societăţi interesate de drumul de exploatare agricolă

Dacă elevii vor beneficia de condiţii de studiu de invidiat, agricultorii se vor bucura să afle că anul acesta încep lucrările la drumul de exploatare. La sediul Primăriei comunei Nicolae Bălcescu s-a desfăşurat, ieri, licitaţia publică privind amenajarea drumului pentru a cărei construcţie şeful autorităţii locale, Viorel Bălan, a atras fonduri europene în valoare de un milion de euro.

balcescu_-_liceu_balcescu.jpgLa deschiderea de oferte s-au prezentat trei societăţi - SC Autoprima Serv SRL, Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi SC Consal Trade SRL.

Potrivit primarului, drumul va avea o lungime de 6,4 kilometri şi reprezintă o rută alternativă pentru fluidizarea traficului pe DN2A prin devierea circulaţiei atelajelor şi utilajelor. Drumul va înlesni accesul spre asociaţiile agricole şi fermele din comuna Nicolae Bălcescu şi va deservi o suprafaţă de 13 hectare.

Un nou proiect pentru comunitate

Potrivit primarului Viorel Bălan, o prioritate pentru comuna Nicolae Bălcescu o reprezintă, în acest an, amenajarea unui nou cimitir. Acesta va fi realizat în vecinătatea celui existent, pe o suprafaţă de 2 hectare, urmând a fi prevăzut cu alei şi stâlpi de iluminat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii