Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce drum au luat banii din taxa de promovare a staţiunii Mamaia? Primăria Constanţa nu mai organizează carnavalul lui Mazăre

ro

01 May, 2015 00:00 3007 Marime text
Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a decis, ieri, că administraţia publică locală nu se va mai implica în organizarea carnavalului din staţiunea Mamaia şi, pe cale de consecinţă, nu va mai avea un car alegoric. Aleşii locali au votat, în acest sens, hotărârea care se referă la abrogarea HCL nr. 65/2013 privind aprobarea unor măsuri de stimulare a turismului în staţiunea Mamaia, „astfel cum a fost completată de HCL nr. 56/2014“. „Ţinând cont de faptul că 1 Mai declanşează sezonul estival, pentru ca agenţii economici să ştie cum să-şi bugeteze obligaţiile ce le reveneau născute din aceste hotărâri de consiliu local, mi s-a părut corect ca în luna aprilie să anunţăm că: 1. abrogăm hotărârile care instituiau obligativitatea de participare la carnaval organizat de primărie 2. primăria nu va mai organiza carnaval 3. întrucât taxa de promovare instituită la solicitarea celor care operează în staţiunea Mamaia este o taxă funcţională, (n.r. agenţii economici) pot apela la această sumă de bani pentru a face ce acţiuni de promovare consideră dânşii potrivite pentru staţiunea Mamaia în special“, a declarat, la finalul şedinţei de ieri, viceprimarul cu atribuţii de primar Decebal Făgădău.

„Nu am comunicat cu Radu Mazăre“

Întrebat de ce a iniţiat acest proiect de hotărâre, social-democratul a afirmat că viziunea sa presupune colaborarea cu agenţii economici, nu substituirea de către municipalitate a acestora din urmă. Întrebat dacă hotărârea de renunţare la carnavalul din staţiunea Mamaia nu contravine politicii de imagine pe care Radu Mazăre a promovat-o constant de-a lungul mandatelor sale, viceprimarul cu atribuţii de primar a precizat: „Nu am comunicat cu Radu Mazăre, dar am comunicat cu colegii mei. Chiar dacă acest proiect pare distonant, îi doresc (n.r lui Mazăre) sănătate şi să se întoarcă mâine, întrucât are un mandat de dus la îndeplinire“. „Anul acesta, municipalitatea nu va organiza niciun carnaval, nicio defilare. Pur şi simplu va autoriza, dacă îi va fi solicitată, orice manifestare de promovare din staţiune organizată de agenţii economici“, a adăugat viceprimarul cu atribuţii de primar, supranumit de presa centrală „noul Mazăre de Constanţa“.

PNL cere socoteală Asociaţiei Litoral Delta-Dunării

Chiar dacă municipalitatea nu se va mai implica în organizarea unui carnaval în Mamaia, taxa de promovare a staţiunii rămâne în vigoare pentru agenţii economici. În acest sens, trebuie menţionat că liberalii din CLM Constanţa au solicitat, prin vocea Anei Marcu, prezentarea detaliată a unui raport, de către Asociaţia Litoral Delta-Dunării, cu privire la modul în care au fost cheltuiţi banii obţinuţi prin aplicarea taxei de promovare a staţiunii. Asta pentru că 80% din banii colectaţi prin această taxă au mers către Asociaţia Litoral Delta-Dunării, şi doar 20% către municipalitate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii