Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce bani alocă Primăria Constanţa pentru „Ziua Dobrogei“, „Festivalul iernii“ şi „Revelion 2017“?

ro

12 Sep, 2016 00:00 2771 Marime text
În Monitorul Oficial nr. 172 din 9 septembrie a fost publicat un anunţ al Primăriei Constanţa de participare la procedura de selecţie pentru susţinerea din fonduri nerambursabile a organizării proiectelor nonprofit de interes general „Festivalul etniilor dobrogene - Ziua Dobrogei“, „Festivalul iernii“ şi „Revelion 2017“.
 
În data de 29 august, Primăria Constanţa a organizat o dezbatere publică pentru a afla părerile constănţenilor despre manifestările artistice şi recreative ce urmează să se desfăşoare cu ocazia sărbătorilor de iarnă - „Festivalul Iernii 2016“. Atunci, semnalam faptul că unele aspecte legate de locaţie şi nu numai au fost lămurite, dar, la acea vreme, nu se ştia care este bugetul alocat de municipalitate pentru eveniment.

Citeşte şi

„Festivalul iernii 2016“, fără buget alocat, dar cu locaţie nouă (galerie foto)

Patinoarul va funcţiona cu câteva zile întârziere, din motive tehnice
Festivalul Iernii îşi deschide astăzi porţile, în Constanţa (document + galerie foto)


 
Acum, având în vedere anunţul apărut în Monitorul Oficial, putem detalia subiectul, adăugând o serie de date concrete. Astfel, „Festivalul iernii“ va cuprinde manifestări cultural-artistice şi recreative care se vor desfăşura în perioada 1-30 decembrie. Pe cei interesaţi de contract îi avertizăm că „se vor lua în considerare doar proiectele care întrunesc toate cerinţele minimale şi propun un concept original şi care dă calitate proiectului. Se vor aprecia, în funcţie de detalierea conceptului cuprins în propunerea tehnică, conceptul grafic şi randarea 3D a spaţiului de desfăşurare“.
 
Preţul se va decide după evaluarea propunerii financiare, însă Primăria Constanţa are alocat pentru „Festivalul iernii“ un buget maxim disponibil de 1.600.000 de lei, inclusiv TVA. Ofertele pot fi depuse până pe 11 octombrie, ora 16.00, la data de 14 octombrie, ora 12.00, urmând să se decidă proiectul câştigător.

Originalitatea şi preţul primează

Proiectul „Festivalul etniilor - Ziua Dobrogei“ presupune, în viziunea municipalităţii, organizarea, în data de 14 noiembrie 2016, când marcăm Ziua Dobrogei, a unor manifestări cultural-ştiinţifice. Calitatea proiectelor ce vor fi depuse se va decide în funcţie de capacitatea de implementare necesară (mai precis, resursele umane de care este nevoie pentru punerea în practică a acestora), precum şi de calitatea şi originalitatea conceptului. Bugetul maxim disponibil alocat de Primăria Constanţa este de 100.000 lei, inclusiv TVA. Cei interesaţi pot depune ofertele până pe 10 octombrie, ora 16.00, iar două zile mai târziu, la ora 12.00, urmează selecţia şi evaluarea acestora.

„Revelion 2017“ cu cel mult jumătate de milion de lei 

Mulţi constănţeni au considerat că reluarea de către municipalitate a „obiceiului“ de a organiza Revelionul în aer liber a fost anul trecut doar o acţiune cu iz electoral. Iată că anunţul publicat în Monitorul Oficial ne asigură că şi în această iarnă, după desfăşurarea alegerilor parlamentare, constănţenii vor putea petrece sub cerul liber, la cumpăna dintre ani, alături de reprezentanţi ai administraţiei publice locale.
 
Pentru „Revelion 2017“ se aşteaptă proiecte ce vor viza „desfăşurarea unui spectacol de amploare care să marcheze momentul trecerii dintre ani“. Cei interesaţi să organizeze evenimentul pot depune ofertele la sediul Primăriei Constanţa, până pe 13 octombrie, la ora 16.00, iar selecţia şi evaluarea vor avea loc pe 17 octombrie, la ora 12.00. Ofertanţii trebuie să ştie însă că Primăria Constanţa nu alocă pentru organizarea „Revelionului 2017“ decât maximum 500.000 de lei, sumă ce include şi TVA.

Citeşte şi

Festivalul Iernii şi Revelionul din Constanţa, organizate de două instituţii din „ograda“ lui Sebastian Ghiţă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii