Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câţi angajaţi ai defunctei DGFP Constanţa n-au promovat examenul

ro

27 Aug, 2013 00:00 5384 Marime text
Ieri a avut loc examinarea salariaţilor încadraţi pe funcţii contractuale cu execuţie (arhivar, dactilograf, casier, şofer) din cadrul recent desfiinţatei Direcţii Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Constanţa. Amintim că, începând cu data de 1 august, conform planului de reorganizare a ANAF, DGFP Constanţa şi Direcţia Regională Vamală Constanţa s-au desfiinţat. Tot de la acea dată a fost înfiinţată Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi, structură care a preluat frâiele Finanţelor Publice din judeţele Constanţa, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi Tulcea. Potrivit unor surse, dintre finanţiştii testaţi ieri, zece constănţeni au picat. Li se adaugă un al unsprezecelea, căruia i-a fost respins dosarul.

Este foarte probabil ca numărul respinşilor să crească, fiindcă urmează, în cursul acestei săptămâni, testarea profesională a funcţionarilor din aparatul executiv şi de conducere al fostei DGFP Constanţa. În acest context, de menţionat este că, după reorganizarea ANAF mai sus amintită, aproximativ 200 de funcţionari publici constănţeni au primit preavize. Ulterior testărilor, ei ar trebui fie să fie reîncadraţi în structura noului aparat fiscal înfiinţat, fie să plece acasă. Teoretic, toţi funcţionarii care au sărit din schemă în urma desfiinţării Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa ar trebui să se regăsească în recent înfiinţata structură regională de la Galaţi. Practic însă, pentru un singur loc se luptă mai mulţi candidaţi. În plus, unii dintre funcţionari nu promovează examenul, motiv pentru care este de aşteptat ca unii să rămână pe dinafară.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • hera 29 Aug, 2013 12:33 Se da examen pentru competente in finante, fiscalitate etc. de catre soferi, muncitori si secretare?Nu am inteles poate eu, despre inspectori si alte functii, obligate sa cunoasca Codul fiscal si sa indrume contribuabilii nimicuta, nimucuta?