Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câteva străzi au deja branşamente la canalizare Primarul comunei Rasova depune eforturi susţinute pentru modernizare

ro

30 Sep, 2014 00:00 2577 Marime text
Potrivit normelor Uniunii Europene în vigoare, din 2017 nu ar trebui să mai existe sate care să nu fie branşate la reţeaua de apă şi canalizare. De aceea, primarul comunei Rasova, Dorel Alexandru, se conformează, şi, de cum s-a instalat în fotoliul de primar, a făcut demersurile necesare pentru începerea lucrărilor. De câteva zile, muncitorii lucrează cu spor la reţeaua de canalizare.

„Deja au fost încheiate lucrările pe străzile Eternităţii, Pescarilor şi Ştefan cel Mare. În prezent, în paralel, se lucrează la amenajarea staţiei de epurare“, a declarat primarul comunei Rasova, Dorel Alexandru. Gospodarul-şef a declarat că, până în 2017, situaţia localităţii în fruntea căreia se află se va schimba odată cu finalizarea acestor lucrări. Alexandru Dorel a subliniat că proiectul, deşi iniţiat încă din 2009, a reuşit să obţină finanţare de la Fondul de Mediu abia anul acesta.

Valoarea investiţiilor se ridică la aproximativ 1.400.000 de euro. „Făcusem de o vreme demersurile pentru începerea lucrărilor la reţeaua de canalizare şi la staţia de epurare de la Rasova, pe care le va realiza firma din Năvodari care a câştigat licitaţia. Este necesară o asemenea investiţie, mai ales că suntem o ţară europeană şi trebuie să ne aliniem normelor uniunii. Mai mult decât atât, investiţia reprezintă o necesitate pentru localnici şi consider că, odată cu realizarea acestui proiect, agenţii economici şi investitorii vor fi atraşi să-şi deschidă afaceri în comună şi, astfel, să creeze noi locuri de muncă. Acest lucru ar mări, automat, veniturile la bugetul local“, a declarat gospodarul-şef.

„Oricât ne-am dori, nu toţi oamenii vor avea canalizare, întrucât unele locuinţe sunt poziţionate în nişte zone greu accesibile, pe deal, şi nu putem, în momentul actual, să ajungem până acolo“, a precizat Dorel Alexandru.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii