Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât investeşte municipalitatea în Clubul Sportiv „Farul“ Constanţa şi Clubul Sportiv Universitar Neptun Constanţa

ro

27 Sep, 2016 00:00 2505 Marime text
În şedinţa ordinară a Consiliului Local (CL) Constanţa, convocată vineri, aleşii vor supune la vot două proiecte de hotărâre, iniţiate de primarul Decebal Făgădău, prin care se alocă diverse sume pentru două cluburi sportive.
 
Aprobarea primului proiect va aduce în vistieria Clubului Sportiv „Farul“ Constanţa suma de 200.000 de lei, cu TVA inclus, bani ce au menirea de a finanţa activităţile sportive derulate în cadrul acestei structuri. Clubul are în componenţă 14 secţii pe ramură de sport, 429 de sportivi legitimaţi şi 23 de antrenori.
 
„De la începutul anului 2016 şi până în prezent, sportivii Clubului Sportiv Farul Constanţa au obţinut 139 de medalii, dintre care 43 de aur, 42 de argint şi 54 de bronz, la Campionatele Naţionale, şi nouă medalii, din care trei de aur, două de argint şi patru de bronz, la competiţiile internaţionale oficiale“, menţionează în expunerea de motive primarul Decebal Făgădău.
 
Demersul edilului-şef survine în baza unei cereri înaintate Primăriei şi Consiliului Local Constanţa pe 16 septembrie, de către directorul Clubului Sportiv „Farul“ Constanţa, Ilie Floroiu, prin care se solicită acest sprijin financiar care să fie virat într-o singură tranşă. Totodată, se renunţă la cererea de finanţare a clubului ce fusese formulată în 17 august a.c., prin care se solicita un sprijin financiar de 360.000 de lei.

Atingerea obiectivelor presupune sprijin financiar

O altă sumă, mai consistentă, urmează să ajungă la Clubul Sportiv Universitar Neptun Constanţa. Potrivit proiectului de hotărâre ce va fi supus aprobării CL Constanţa vineri, clubului ar urma să i se aloce suma de 245.440 de lei, cu TVA inclus, pentru activităţi sportive ale secţiei de handbal feminin desfăşurate în anul competiţional 2016-2017. Suma respectivă va fi primită în tranşe, în acest an structura sportivă primind 111.640 de lei, iar diferenţa de 133.800 de lei, pentru perioada aferentă anului viitor. „Pentru stabilirea condiţiilor referitoare la alocarea, folosirea şi justificarea cheltuirii acestei sume, se va încheia un contract între municipiul Constanţa şi Clubul Sportiv Universitar Neptun Constanţa“, se menţionează în proiectul de hotărâre iniţiat de Făgădău.
 
Sprijinul financiar survine în contextul în care, pentru sezonul competiţional 2016-2017, Clubul Sportiv Universitar Neptun Constanţa are stabilit ca obiectiv „clasarea pe locurile IV-VI în Campionatul Naţional de Handbal Divizia A feminin“, iar ca obiectiv de perspectivă, „promovarea în 2-3 ani în Liga Naţională de Handbal“. De altfel, în cererea înaintată reprezentanţilor administraţiei publice locale, directorul clubului, Silviu Băiceanu, menţionează faptul că îndeplinirea obiectivului „necesită sprijin financiar, având în vedere că în componenţa echipei se regăsesc cinci jucătoare cu dublă legitimare ale Clubului Sportiv Școlar nr. 1 Constanţa, o sportivă junioară de la Club Sportiv Art Galaţi, iar celelalte componente au vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani şi în proporţie de 90% sunt din pepiniera constănţeană“.
 
De asemenea, directorul Băiceanu a subliniat: „Obiectivele de pregătire şi performanţă anuală, precum şi cele de perspectivă ne obligă să elaborăm o strategie comună pe termen lung, ce va avea ca ţintă selecţia şi pregătirea copiilor şi juniorilor din municipiul Constanţa şi obţinerea performanţelor sportive cu copiii şi tinerii noştri“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Stroescu 28 Sep, 2016 07:31 Este un inceput bun .