Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât ar putea plăti în 2017 constănţenii care vor să-şi autorizeze firma de taxi (document)

ro

04 Nov, 2016 00:00 4827 Marime text
Proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor administrate de către Direcţia Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente a fost elaborat de Primăria municipiului Constanţa şi Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local (SPITVBL) pentru anul 2017. Întreg proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2017 poate fi consultat la sediul Primăriei Constanţa, pe site-ul Primăriei, la sediile SPIT din Constanţa şi pe site-ul www.spit-ct.ro. Până la data de 14 noiembrie 2016 se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice.
 
Menţionăm că există mai multe taxe, şi anume cele pentru înregistrarea vehiculelor pentru care nu există obligaţia înmatriculării, pentru eliberarea avizului cap de linie şi a avizului de traseu, pentru eliberarea avizului puncte de îmbarcare/debarcare, pentru eliberarea licenţei de traseu pentru serviciul de transport public local de persoane prin curse regulate speciale, pentru eliberarea autorizaţiei de transport şi a copiei conforme autorizaţiei de transport, de folosire a tramei stradală de către autovehiculele de transport persoane în comun pe raza municipiului Constanţa, pentru transport persoane sau bunuri în regim de taxi şi pentru activitatea de dispecerat taxi.
 
Taxele pentru înregistrarea vehiculelor pentru care nu există obligaţia înmatriculării sunt fundamentate de necesitatea menţinerii în stare de funcţionare a arterelor rutiere din municipiul Constanţa şi se aplică tuturor vehiculelor pentru care nu există obligaţia înmatriculării, fiind stabilite pentru înregistrarea vehiculelor şi eliberarea certificatelor de înregistrare, astfel: 23 de lei pentru vehicule cu masa autorizată până la 750 kg, 46 de lei pentru vehicule cu masa autorizată cuprinsă între 750 şi 3.500 kg şi 91 de lei pentru vehicule cu masa autorizată mai mare de 3.500 kg. Eliberarea certificatului de înregistrare a vehiculelor pentru care nu există obligaţia înmatriculării costă 49 de lei.
 
Pentru taxa de eliberare a avizului cap de linie şi a avizului de traseu este necesară menţinerea în stare de funcţionare a arterelor rutiere din municipiul Constanţa, aceasta aplicându-se tuturor persoanelor fizice şi juridice (operatori de transport) care solicită eliberarea unui aviz necesar accesului în municipiul Constanţa al autovehiculelor care execută serviciul public de transport de călători judeţean, interjudeţean şi internaţional, precum şi celor care execută serviciul special de transport de călători. Taxa este de 236 de lei/an, cu o durată de valabilitate a avizului de un an de la data eliberării. Se exceptează de la plata taxei pentru eliberarea avizului de traseu: vehiculele deţinute de unităţile Ministerului Apărării Naţionale, vehiculele deţinute de unităţile subordonate Ministerului Administraţiei şi Internelor, vehiculele specializate, utilizate în exclusivitate pentru servicii de ambulanţă, vehiculele deţinute de serviciile de urgenţă, autovehiculele care aparţin Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa şi autovehiculele care circulă pe traseele pentru tranzit (bulevardul Aurel Vlaicu, de la intersecţia cu bulevardul Tomis până la intersecţia cu şoseaua Mangaliei; şoseaua Mangaliei, de intersecţia cu bulevardul Aurel Vlaicu până la ieşirea din municipiu; bulevardul I.C. Brătianu, de la intersecţia cu strada Pasajului - Pod IPMC până la ieşirea din municipiu spre Valu lui Traian; strada Pasajului, de la intersecţia cu bulevardul I.C. Brătianu, până la intersecţia cu bulevardul Aurel Vlaicu).
 
Taxa pentru eliberarea avizului puncte de îmbarcare/debarcare este fundamentată de necesitatea menţinerii în stare de funcţionare a arterelor rutiere din municipiul Constanţa şi se aplică tuturor persoanelor fizice şi juridice (operatori de transport) care solicită eliberarea unui aviz necesar accesului în municipiul Constanţa al autovehiculelor care execută serviciul public de transport de călători judeţean, interjudeţean şi internaţional, precum şi celor care execută serviciul special de transport de călători. Taxa este de 236 de lei/an, având o durată de valabilitate de un an de la data eliberării.
 
Taxa pentru eliberarea licenţei de traseu pentru serviciul de transport public local de persoane prin curse regulate speciale este fundamentată de necesitatea menţinerii în stare de funcţionare a arterelor rutiere din municipiul Constanţa şi se aplică tuturor persoanelor juridice (operatori de transport) care solicită eliberarea unei licenţe de traseu necesar executării serviciului de transport public, local de persoane prin curse regulate speciale în municipiul Constanţa. Taxa este în valoare de 236 de lei/an, cu durata de valabilitate a licenţei de traseu egală cu perioada de valabilitate a contractului încheiat cu beneficiarul transportului, dar nu mai mult de trei ani.
 
Pentru taxa de eliberare a autorizaţiei de transport şi a copiei conforme autorizaţiei de transport este necesară menţinerea în stare de funcţionare a arterelor rutiere din municipiul Constanţa, aceasta aplicându-se tuturor persoanelor juridice, persoanelor fizice sau asociaţiilor familiale autorizate să presteze în mod independent următoarele servicii de transport public: transport de persoane efectuat cu troleibuze, transport de persoane efectuat cu tramvaie, transport de mărfuri în regim contractual, transport de mărfuri cu tractoare cu remorci sau semiremorci, transport de persoane pe cablu sau efectuat cu vehicule speciale destinate serviciilor funerare. Taxa este în valoare de 200 de lei/an.
 
Taxa pentru folosirea tramei stradale de către autovehiculele de transport persoane în comun pe raza municipiului Constanţa este instituită ca taxă locală, fiind fundamentată de necesitatea utilizării reţelei de drumuri ce se află în administrarea municipalităţii şi pentru contracararea efectelor nedorite ale tranzitării oraşului de către autovehiculele de transport persoane, respectiv deteriorarea covorului asfaltic, poluarea etc. Autorizaţia se eliberează ca urmare a prezentării dovezii de achitare a contravalorii taxei de folosire a tramei stradale. Taxa se percepe în funcţie de capacitatea autovehiculului: până la opt locuri - 87 de lei/lună, cu nouă - 20 de locuri - 130 de lei/lună, peste 20 de locuri - 189 lei/lună.
 
Taxele pentru transport persoane sau bunuri în regim de taxi sunt în valoare de 500 de lei pentru toţi solicitanţii, aceeaşi sumă achitând-o constănţenii şi pentru taxa pentru eliberarea autorizaţiei de transport în regim de închiriere. Taxele pentru eliberarea autorizaţiei de dispecerat taxi sunt tot în cuantum de 500 de lei.
 
Contravaloarea taxelor poate fi achitată de către solicitant atât în numerar, la casieria Primăriei municipiului Constanţa din cadrul Centrului de Informare Cetăţeni, cu sediul la City Park Mall, cât şi prin ordin de plată, în contul Primăriei municipiului Constanţa deschis la Trezoreria Constanţa.
 
Pentru mai multe detalii privind stabilirea taxelor administrate de către Direcţia Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente pe 2017 puteţi citi mai multe accesând secţiunea „Documente”.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanţa
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii