Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care este bugetul Consiliului Județean Constanța pentru evenimentele, programele culturale și sportive de interes local și județean

ro

17 Jul, 2021 00:00 1630 Marime text
  • Administrația județeană a publicat anunțurile de participare pentru acordarea de finanțări nerambursabile în baza Legii nr.350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general pentru anul de execuţie financiară 2021
  • Pentru acțiuni, proiecte sau evenimente culturale de interes public general, regional sau judeţean, programul anual îşi propune finanţări nerambursabile în cuantum de 135.000 lei
  • Pentru proiectele sportive din cadrul programelor sportive de utilitate publică "Sportul pentru toți” și ”Redescoperă Oina”  se alocă 1.000.000 lei
  • Perioada de selecție și evaluare a proiectelor este din data de 03.08.2021 până în data de 17.08.2021
  • Solicitanţii  vor  depune  documentaţia  prevăzută  în  Metodologia  Generală  și  ,,Ghidul  solicitantului”  la registratura Autoritǎţii Finanţatoare din Constanța, B-dul Tomis nr.51, la Centrul de Informare Cetățeni
 

 
Administrația județeană a publicat anunțurile de participare pentru acordarea de finanțări nerambursabile în baza Legii nr.350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general pentru anul de execuţie financiară 2021.

Pentru acțiuni, proiecte sau evenimente culturale de interes public general, regional sau judeţean, programul anual îşi propune finanţări nerambursabile în cuantum de 135.000 lei după cum urmează: organizarea de festivaluri  și manifestări  artistice, culturale și  tradiționale organizate la nivel local, județean sau național;-organizarea unor târguri culturale; punerea  în  scenă  sau  prezentarea  unor  spectacole  de  teatru,  muzică,  dans,  film,  interdisciplinare  sau pluridisciplinare; organizarea de simpozioane, dezbateri și întâlniri cu personalități științifice și culturale; organizarea de expoziții de artă, de carte, istorice, numismatice, filatelice, documentare; editarea de cărți și publicații; crearea de pagini web sau platforme on-line având ca obiect domeniul cultural, platforme educationale web si mobile, aplicatii concursuri interactive virtuale, biblioteci electronice, baze de date/imagini.

Documentaţiile se vor depune începând cu data de 19.07.2021,ora  08:00 iar data  limită  de  depunere este 02.08.2021, ora:16:30.

Perioada de selecție și evaluare a proiectelor este din data de 03.08.2021 ora 08:00 până, maxim, în data de 17.08.2021 ora 16:30.

Solicitanţii  vor  depune  documentaţia  prevăzută  în  Metodologia  Generală  și  ,,Ghidul  solicitantului”  la registratura Autoritǎţii Finanţatoare din Constanța, B-dul Tomis nr.51, la Centrul de Informare Cetățeni.

Selecţia şi evaluarea proiectelor depuse în vederea finanţării nerambursabile se va face de către comisiile de evaluare.

Pentru proiectele sportive din cadrul programelor sportive de utilitate publică "Sportul pentru toți” și ”Redescoperă Oina”  se alocă 1.000.000 lei. Sumele alocate pentru cele două programe sportive de utilitate publică sunt: “Sportul pentru toți”- 800.000 lei; -“Redescoperă Oina “ –200.000 lei.

Programul ,,Sportul pentru toţi" are ca scop: menţinerea unei bune stãri de sãnãtate şi consolidarea socializãrii cetãţenilor prin crearea unui cadru social şi organizatoric favorizant.2. Obiective:a)încurajarea practicării activităţilor fizice şi sportive, în mod continuu şi susţinut, decât mai mulţi membri ai comunităţii locale;b)atragerea şi stimularea tuturor categoriilor de cetăţeni, fără nicio discriminare, în mod liber şi voluntar, independent sau în cadru organizat, pentru practicarea activităţilor fizice şi sportive;c)încurajarea structurilor sportive  să dezvolte  conceptul de  fitness  sub toate aspectele  sale  de  practicare,  ca formă  de întreţinere a stării generale de sănătate şi dezvoltare a individului;d)încurajarea practicării nataţiei, sporturilor nautice şi a sporturilor/activităţilor denumite „de agrement“.

Programul „Redescoperă oina“ Programul  „Redescoperă  oina“  reprezintă  un  program  naţional  care  constă  într-un  complex  de  activităţi  necesare susţinerii practicării şi promovării jocului de  oină, desfăşurat prin intermediul Federaţiei Române de  Oină. 

Documentaţiile se vor depune începând cu data de19.07.2021,ora  08:00, data limită de depunere fiind 02.08.2021, ora:16:30.

Perioada de selecție și evaluare  a proiectelor  este  din  data  de  03.08.2021ora 08:00 până,  maxim, în data  de 17.08.2021 ora 16:30.

Solicitanţii vor depune documentaţia prevăzută în Metodologia Generală și "Ghidul solicitantului” la registratura Autoritǎţii Finanţatoare din Constanța, B-dul Tomis nr.51, la Centrul de Informare Cetățeni.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Cine sunt beneficiarii celor 3,2 milioane de lei, fonduri nerambursabile acordate de Consiliul Judeţean (documente)


 Fără număr pentru Marica, prietenul şefului CJC La cine a ajuns suma de 2,5 milioane de lei, finanţare nerambursabilă pentru activităţi sportive! (document)


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii