Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căpetenia haiducească Mavrodin, amendată de inspectorul-şef Cruceanu (galerie foto)

ro

18 Jan, 2012 00:00 3968 Marime text

mazare_itc_scandal_1.jpgDirectorul Inspectoratului de Stat în Construcţii, Petrişor Cruceanu, a vrut să verifice ieri legalitatea amplasării corturilor pe care manifestanţii de la Asociaţia Haiducilor, condusă de Nicolae Mavrodin, le-au amplasat pe spaţiul verde din apropierea Prefecturii.

Numai că, surpriză: căpetenia haiducească a refuzat să prezinte documentele. Mai mult, i-a îndemnat pe inspectorii în construcţii înspre Primărie, pentru a vedea chiar „la sursă" autorizaţia. Intraţi în sediul Primăriei, a venit şi „tartorul" Radu Mazăre şi-a început show-ul şi i-a dat afară din biroul său şi din clădire pe cei de la conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii.

IMG_2840.jpg„Patru aţi venit ca să controlaţi un cort sau două? Ce aţi venit să controlaţi?Ce căutaţi în Primărie? Ce căutaţi? Ce aţi venit să anchetaţi aici? Ce căutaţi aici, la mine în Primărie? Ce doriţi? Ce aţi venit să controlaţi? V-a invitat la miting? Ce căutaţi dumneavoastră aici? Vă plimbaţi pe stradă sau de ce? Corturile din care servesc ceai cei care fac demonstraţie? Asta vreţi să verificaţi? Deci nu verificaţi nimic, mă, fraţilor! Deci, la mine în Primărie nu aveţi ce să căutaţi, da? Limpede? Oamenii ăia au ieşit pe stradă de foame şi voi aţi venit să verificaţi corturile în care beau un ceai? Nu vă este ruşine? Ruşine, să vă fie ruşine! Asta e problema voastră? Două corturi din care beau un ceai ăştia care demonstrează. Gata, am terminat discuţiile, la revedere! Puteţi să notaţi, faceţi ce vreţi, v-am dat afară. Nu le mai daţi nimic. Liber! Haide, ieşiţi, nu mai comentaţi atâta!", s-a „răţoit" primarul Radu Mazăre, care s-a mândrit: „Da, eu, Radu Mazăre, primarul oraşului, v-am dat afară pe voi, care aţi venit să controlaţi autorizaţia dată de mine".

„Un discurs pueril"

Petrişor Cruceanu, şeful ITC Constanţa, a catalogat ieşirea lui Mazăre ca fiind „un discurs pueril". „Este o întâmplare bună că faceţi controale, este o întâmplare bună că s-au încercat în acelaşi timp trei plângeri penale împotriva mea de către prefect, toate trei aiurea. Eu deja nu cred că mai este o întâmplare pură", a spus şi Nicolae Mavrodin. Până una-alta, căpetenia haiducească va primi o amendă de 10.000 de lei din partea ITC pentru obstrucţionarea controlului. „A refuzat în mod ostentativ să ne prezinte documentele solicitate. Iar Mazăre, ca primar, ar fi trebuit să ne acorde sprijinul. În continuare voi cere sprijinul autorităţilor competente ale statului", a explicat Petrişor Cruceanu, directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii. Nici prefectul Claudiu-Iorga Palaz nu a rămas fără reacţie. Acesta a trimis un comunicat de presă prin care anunţă că, în conformitate cu prevederile legale, prefectul a promovat în contencios administrativ o acţiune pentru anularea parţială a avizului pe care Radu Mazăre l-a acordat Asociaţiei Haiducilor, condusă de Nicolae Mavrodin, care a solicitat acordul primarului pentru organizarea unei adunări publice în faţa Prefecturii. „Categoric nu pot fi de acord ca în faţa Prefecturii să se organizeze foc de tabără şi petreceri tradiţionale haiduceşti, cu muzică, satiră şi umor, şi nici să se amplaseze corturi cu băuturi răcoritoare, produse alimentare şi produse tradiţionale cu specific haiducesc, aşa cum a permis Mazăre. Am impresia că primarul este total rupt de realitatea locală şi naţională de când îşi petrece timpul mai mult prin ţările calde, căci chiar nu pot înţelege cum a putut să confunde o manifestare publică de protest cu o petrecere câmpenească", a declarat Claudiu-Iorga Palaz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii