Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie de sterilizare gratuită, la Constanța. Vergil Chițac - „În Constanța nu se eutanasiază. În Constanța se adoptă câini”

ro

16 Feb, 2021 00:00 3574 Marime text
  • Primăria Constanța și Animal Society vor steriliza câinii și pisicile de rasă comună, gratuit, timp de o lună
  • Este o primă etapă din campania „Efort comun pentru un viitor mai bun”

Primăria Municipiului Constanța, în parteneriat cu Animal Society, a organizat luni, 15 februarie, în sala Remus Opreanu a Consiliului Județean Constanța, conferința de presă organizată cu prilejul lansării proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun”.

Proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun implică mai multe campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș ce vor fi realizate pe raza municipiului Constanța, un recensământ al acestora, efectuat în premieră de către Animal Society, dar și un apel pentru implicarea societății civile, adresat prin derularea mai multor programe de informare și conștientizare adresate constănțenilor.

Participă primarul Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu, iar din partea Animal Society participă Anca Melania Tomescu.

Contractul vizează, în primul rând, sterilizarea și vaccinarea antirabică a câinilor comunitari. „Este o problemă care in Constanta a foat scăpată de sub control. Nu este vina lor ca s-au născut pe strada. Proiectul se va face cu Animal Society. Gestionarea câinilor fără stăpân înseamnă mult mai mult decât capturarea lor", a spus primarul Vergil Chițac.

Edilul Constanței a mai spus că dorește, ca în timp, investiția de aproximativ 6 milioane de lei pe care o va face în adăpostul de câini să ducă la o capacitate de 400 de animale. „În Constanța nu se eutanasiază. În Constanța se adoptă câini”, a afirmat vehement primarul. Totodată, el a spus că în anul 2020, au fost 1.070 de câini adoptați, dintre care 684 au fost sterilizați, iar alți 265 de câini au murit din cauze naturale. În anul 2021, au fost 47 de câini care au rămas fără stăpân din diverse motive. Aceștia au fost donați către adăpost, iar apoi adoptați rapid.

Anca Tomescu, președintele Animal Society România, a punctat că această campanie de sterilizare a câinilor și pisicilor începe mâine, iar alte două campanii vor fi demarate în acest an, pe aceași temă. Un alt contract urmează să fie semnat cu primăria din Constanța pentru o perioadă de 2 ani, pentru a găsi soluți în gestionarea populației de câini și pisici.

Tot cei de la Animal Society vor face un recesământ al animalelor fără stăpân, la care Ionuț Rusu, viceprimarul, se așteaptă să fie undeva sub 10.000 de suflete fără adăpost.

Edilul Vergil Chițac a spus că speră să există o colaborare pe viitor și cu cabinetele veterinare, pentru a avea „un action plan” eficient și că ține mult de componenta de educare a populației.

Prima etapă a proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun“ o va reprezenta campania de sterilizare gratuită, efectuată exclusiv de echipa Animal Society, ce se va desfășura în perioada 16 februarie - 12 martie 2021, la sediul Adăpostului pentru animale abandonate din Constanţa, strada Vârful cu Dor nr. 5.

Cetățenii interesați vor putea să își sterilizeze fără costuri animalele de rasă comună, efectuând o programare în acest sens la numărul de telefon 0730.583.510, începând cu data de 16 februarie 2021, de luni până vineri, între orele 09:00-14:00.


Citește și

Animal Society va face sterilizarea. Primăria Constanța, contract de capturare, și predare a câinilor fără stăpân în situații de urgență

 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Geoge Viorica 20 Jun, 2021 22:18 As dori sa stiu unde si cînd se mai fac sterilizari ptr ciini,in orasul Constanta începînd cu l25 iunie - 31 iulie 2021
  • VICTOR IONESCU 17 Feb, 2021 11:14 Respect pentru decizia domnului primar.O actiune care dezvaluie latura Umana. Declaratii care dovedesc ca este Om.