Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bază modernă cu terenuri de fotbal, tenis, handbal şi multe alte facilităţi. Cum va arăta Complexul Sportiv „Sfântul Nicolae“ din Cumpăna (galerie foto)

ro

06 Jun, 2018 00:00 4638 Marime text
Tinerii comunei Cumpăna vor beneficia de o bază modernă de pregătire cu teren sintetic, terenuri de tenis, handbal, vestiare, spaţii de cazare, gradene şi multe alte facilităţi, care vor aduce un plus de valoare în calitatea prestaţiilor pe plan sportiv. Investiţia a fost posibilă datorită implicării primarului ec. Mariana Gâju, a viceprimarului Florin Neagu şi a Consiliului Local Cumpăna.
 
Lucrările efectuate la Complexul Sportiv „Sfântul Nicolae“, care se ridică pe o suprafaţă de 27.000 mp, în apropierea Campusului Şcolar din Cumpăna, sunt în desfăşurare. Construcţia va avea un teren de fotbal/rugby, o pistă de atletism, terenuri de oină, handbal, volei, baschet şi două terenuri de tenis. Totodată, construcţia va cuprinde spaţii de cazare. Clădirea va avea parter şi trei etaje (vestiare, sală de conferinţe, sală de mese, bucătărie, 20 de camere de cazare duble cu băi proprii), gradene pentru 842 de spectatori şi patru locuri pentru persoanele cu handicap cu grupuri sanitare pentru public, persoane cu dizabilităţi locomotorii şi depozitări materiale sportive. Construcţia respectă dimensiunile şi suprafeţele construcţiilor recomandate de regulamentele federaţiilor sportive naţionale, precum şi standardele, normele tehnice şi sanitare în vigoare.
 
Membrii Clubului Sportiv „Victoria Cumpăna“ sunt nerăbdători să înceapă pregătirea la noua bază sportivă care se construieşte în zona ANL. Complexul Sportiv „Sfântul Nicolae“ din Cumpăna a primit finanţare în anul 2017 din partea Companiei Naţionale de Investiţii, în cadrul programului de finanţare „Complexuri sportive“, comuna Cumpăna asigurând doar infrastructura necesară.
 
„Administraţia locală din Cumpăna iubeşte sportul, iar prin grija primarului Mariana Gâju tinerii comunei vor beneficia de o bază de pregătire modernă cu teren sintetic, terenuri de tenis, handbal, vestiare, spaţii de cazare, gradene şi multe alte facilităţi care sperăm să aducă plusvaloare în calitatea prestaţiilor noastre pe plan sportiv. Baza sportivă va putea fi folosită de toţi tinerii comunei Cumpăna, indiferent dacă aceştia practică un sport sau nu. Scopul nostru este acela de a atrage cât mai mulţi tineri către sport, pentru că sportul înseamnă sănătate, iar mişcarea înseamnă viaţă“, a precizat Ion Răuţă, directorul executiv al CS Victoria Cumpăna.
 
La rândul său, antrenorul principal al CS Victoria Cumpăna, fotbal seniori, Vasilică Cristocea, a precizat că acest proiect este foarte important pentru comună. „Mulţi sportivi vor avea posibilitatea să se antreneze în condiţii optime, la standarde europene, iar Cumpăna poate deveni un punct de referinţă pentru organizarea unor competiţii sportive“, a punctat acesta.
 
„Construirea acestui complex sportiv nu poate decât să ne bucure şi să ne facă să ne simţim mândri că vom avea ocazia să ne pregătim şi să disputăm meciuri oficiale pe cel mai modern complex sportiv din sud-estul României construit în mediul rural“, a menţionat antrenorul de juniori Cristian Mustacă. „Îmbunătăţirea condiţiilor de antrenament, cât şi posibilitatea de a găzdui meciuri de rugby aici, la Cumpăna, vor fi un mare avantaj pentru sportul cumpănean. Investiţia în sport nu poate aduce decât beneficii, nu doar ca activitate de performanţă, ci şi ca factor de îmbunătăţire şi menţinere a sănătăţii şi a condiţiei fizice“, a subliniat, la rândul său, antrenorul de rugby Florin Băcioiu.
 
„Talentul, munca dedicată şi aptitudinile copiilor şi ale antrenorilor aduc în fiecare an comunei Cumpăna rezultate remarcabile. Realizarea acestei baze sportive la Cumpăna va aduce un mare beneficiu comunei“, a conchis Eduard Cristian Năstase, antrenor juniori.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii