Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Batalionul 341 Infanterie a defilat la Techirghiol Adrian Stan - „Am făcut tot posibilul ca Regele Mihai să devină cetăţean de onoare al localităţii” (galerie foto)

ro

02 Dec, 2013 00:00 2100 Marime text
Pentru cetăţenii oraşului Techirghiol, ca pentru toţi locuitorii judeţului şi ai ţării, ieri, a fost o zi specială. Locuitorii au purtat, cu multă dragoste, drapelul în cadrul ceremonialului militar şi religios dedicat Zilei Naţionale, organizat de autorităţile locale, de la orele 11.30. La Techirghiol, momentul intonării Imnului Naţional a aparţinut elevilor Liceului Emil Racoviţă, la fel şi cel al interpretării cântecului istoric „Treceţi batalioane române Carpaţii”. De Ziua Naţională a României, alături de autorităţile locale din Techirghiol s-a aflat Batalionul 341 Infanterie, condus de maiorul Octavian Dorobanţu, cel care ne-a reprezentat ţara în teatrele de operaţii din Irak şi în multe alte locuri ale lumii.
„Regalitatea este cea care a înfăptuit această mare ţară, iar noi, cei actuali, am făcut tot posibilul ca Majestatea Sa, Regele Mihai să devină cetăţean de onoare al localităţii noastre. Suntem mândri de toţi cei care s-au jertfit pentru această Mare Unire. Suntem mândri de veteranii de război pe care îi mai avem în mijlocul nostru, care au luptat în timpul celui de-al doilea război mondial. Şi trebuie să fim mândri de toate lucrurile frumoase care s-au întâmplat acestei ţări”, a declarat, în deschiderea manifestărilor, edilul Adrian Stan.
 
„Avem datoria să ţinem stindardul ridicat”
 

La rândul lui, Mircea Vrană, inspector şcolar general adjunct şi fiu al localităţii, a adresat locuitorilor următoarele cuvinte: „Înaintaşii noştri s-au jertfit pentru întregirea ţării şi acest moment al Unirii ne face întotdeauna să ne amintim de toate jertfele acestora. Noi avem datoria să ţinem stindardul ridicat pentru unitatea tuturor românilor, pentru ţara noastră, care trebuie să devină din ce în ce mai bună şi să aibă rezultate în toate domeniile”.
După discursurile oficialităţilor şi momentul artistic pregătit de elevii de la liceu, au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din primul război mondial 1916-1918, aflat în parcul din centrul oraşului, primarul Adrian Stan, consilierii locali, reprezentanţii instituţiilor publice de pe raza oraşului Techirghiol, ai partidelor politice din Consiliul local Techirghiol, ai Asociaţiei de Revoluţionari Decembrie 1989 - filiala Techirghiol, ai Asociaţiei Cultul Eroilor, dar şi veteranii de război. Manifestările s-au încheiat, pe faleza din oraş, cu defilarea Batalionului 341 „Rechinii albi”, un moment mult aşteptat de locuitori.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii