Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Bambiliciul" de la Mangalia a luat sfârşit - Tusac stă acasă, Mincă este viceprimar cu atribuţii de primar

ro

11 Jan, 2012 00:00 1758 Marime text
palaz_palaz_1.jpgLucrurile au intrat în normalitate la Primăria Mangalia, susţine Prefectul Constanţei, care a ţinut să menţioneze că Mihai Claudiu Tusac nu mai este primarul localităţii

Prefectura Constanţa a pus capăt situaţiei tensionate şi anormale de la Mangalia. „Ieri (n.r. luni), la Mangalia, aţi văzut o demonstraţie a instaurării autorităţii statului, pentru că nu puteam să mai tolerăm un astfel de bambilici pe care-l joacă trompeta domnului Nicuşor Constantinescu, şi anume Tusac, de nepredare a administraţiei publice Mangalia", a declarat ieri prefectul Constanţei, Claudiu Palaz. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a adăugat că Tusac nu mai este primar. „Toate lucrurile sunt clare. Tusac a pierdut toate procesele până la această dată. Când au încercat să suspende ordinul prefectului, domnul Sorin Andrei a fost ales în baza unei Hotărâri de Consiliu Local în care nu au fost convocaţi toţi consilierii unei şedinţe legale. Ca atare, am atacat şedinţa în contencios şi automat domnul Ion Mincă rămâne viceprimar", a punctat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Prefectul a precizat că „bambiliciul" cu „primim primarul, nu punem viceprimarul, nu punem primarul, intrăm sau nu intrăm în Primărie" nu mai putea continua. „Avem un primar eliberat din funcţie. Deci la ora aceasta Tusac este cetăţean pur şi simplu şi nu este suspendat. Este eliberat din funcţia de primar, este foarte important acest aspect. El este acasă. Să stea acasă cât se va judeca. Dacă va câştiga, se întoarce. Dacă nu va câştiga, rămâne acasă. Trebuie să înţelegem: viaţă există şi după Tusac, iar cetăţenii din Mangalia suferă din cauza lipsei căldurii, pentru că el nu a avut interesul să deblocheze acest lucru. Domnul Mincă, la ora actuală, în calitate de viceprimar, face demersuri pentru aceste probleme", a afirmat Claudiu Palaz. Viceprimarul Ion Mincă a precizat că speră să primească ajutor de la Guvern pentru a da localnicilor căldură 24 de ore din 24. În acelaşi timp, Mincă speră să găsească înţelegere în Consiliul Local pentru a reduce tariful gigacaloriei, care este de 567 de lei, de aproape patru ori mai mare decât în anii trecuţi.

Nereguli peste nereguli descoperite la Primărie


Ieri, echipa de control desemnată de Prefectură s-a deplasat la sediul Primăriei Mangalia. Echipa se va afla acolo toată săptămâna, a precizat Palaz. La Departamentul de Urbanism se va face curăţenie. „Avem oameni la urbanism care nu au pregătire specifică pentru acest serviciu, dar care au delegaţie", a explicat prefectul. Iar neregulile lăsate în urmă de Tusac se ţin lanţ la Mangalia. Societatea comercială ce asigura paza obţinuse serviciul fără licitaţie şi, deşi contractul îi expirase din decembrie 2011, firma a continuat nestingherită activitatea până ieri, când a fost trimisă acasă, a precizat prefectul. Viceprimarul Ion Mincă, ce asigură de luni interimatul în funcţia de primar la Mangalia, a menţionat că firma de pază a avut încheiat cu Primăria un contract de 20 de mii euro pentru un an de zile. „Când am intrat în birou să preiau funcţia s-a declanşat alarma. I-am chemat pe cei de la Zip, dar nu au vurt să coopereze, aşa că am găsit o altă soluţie de întrerupere a alarmei. Dacă vor continua să vină, vor veni fără bani, întrucât contractul a expirat", a precizat Mincă.

Orice mişcare era supravegheată video!

Ochiul lui Big Brother pândeşte orice mişcare în Primăria de la Mangalia, a dat de înţeles prefectul Constanţei. „Sunt camere de supraveghe puse peste tot şi se pare că sunt accesate nu ştiu de unde, dar astăzi (n.r. ieri) am înţeles că domnul Mincă este hotărât ca să le dea jos. Probabil este cum era în Prefectură, când mi-a pus şi mie Nicuşor Constantinescu camere să mă supravegheze", a susţinut Claudiu Palaz. Angajaţii care au refuzat controlul şi au intrat subit în concedii de boală vor fi şi ei verificaţi. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că i-a solicitat directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Daniel Learciu, să controleze situaţia medicală a angajaţilor. Dacă se va dovedi că aceştia nu au fost internaţi sau după caz nu au fost bolnavi ei vor primi absenţe nemotivate, ceea ce va duce la desfacerea contractelor de muncă deţinute. Prefectul a mai anunţat că Daniel Vlădescu eliberează postul de secretar al municipiului Mangalia. Prin ordin al viceprimarului Ion Mincă, Daniel Vlădescu a fost înlocuit cu Dana Duzinschi. În replică, Claudiu Tusac a afirmat că nu există nicio neregulă în Primăria Mangalia. „Timp de trei ani toate instituţiile de control ne-au verificat activitatea. Totul este super legal. Nu înţeleg ei legea. Dar se vor descoperi în timp toate abuzurile prefectului, iar în timp acesta o să plătească. Merg mai departe cu procesele în instanţă, sigur voi câştiga. Procesele nu au fost pierdute, ci suspendate", a precizat Tusac ce este decis să nu renunţe la Primăria Mangalia. Primarul eliberat din funcţie a anunţat că va candida la alegerile din toamnă pentru un nou mandat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii