Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorităţile locale din Saligny vor să ridice un centru medical în comună

ro

27 Apr, 2017 00:00 3706 Marime text
Primăria comunei constănţene Saligny derulează în prezent mai multe proiecte care să vină în sprijinul locuitorilor. De la asfaltarea drumurilor, până la ridicarea unui centru medical, autorităţile locale fac tot posibilul să rezolve mare parte dintre problemele cu care se confruntă localnicii.
 
„În prezent se lucrează de zor la asfaltarea drumurilor din comună, în special în localităţile Ştefan cel Mare şi Făclia. Au stagnat o perioadă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, dar acum, că vremea ne permite, vom continua lucrările“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, viceprimarul comunei Saligny, Nicolae Ţeleneanu.
 
Pe lângă această investiţie, în comună se mai lucrează la finalizarea căminului cultural din localitatea Ştefan cel Mare, care ar trebui să fie gata în aproximativ doi ani. Acest proiect este finanţat cu bani de la Guvern, iar clădirea este deja ridicată, fiind executate lucrările la finisajele interioare. În comună se lucrează şi la realizarea unei săli de sport, pentru a veni în sprijinul tinerilor şi a-i impulsiona pe aceştia să practice mişcarea. Pe lângă acest proiect, se are în vedere şi realizarea unui centru medical în localitatea Saligny, care să cuprindă mai multe cabinete medicale, având în vedere că în comună nu există dispensar, ci doar cabinete ale medicilor de familie.
 
„Intenţionăm să construim un centru medical pentru a veni în sprijinul locuitorilor, care sunt nevoiţi să parcurgă distanţe destul de mari pentru a beneficia de ajutor medical. În momentul în care vom beneficia de fonduri, vom construi clădirea de la zero şi vom amenaja cabinete medicale pentru diverse specializări, cum ar fi pediatrie, cardiologie, fizioterapie. Sperăm ca acest proiect să se realizeze cât mai curând, astfel încât locuitorii să beneficieze de asistenţă medicală atunci când au nevoie“, a mai precizat viceprimarul comunei Saligny, Nicolae Ţeleneanu.
 
Având în vedere că veniturile proprii ale primăriilor din mediul rural nu acoperă cheltuielile necesare, sprijinul de la Guvern este foarte important, pentru majoritatea proiectelor desfăşurate în comuna Saligny fiind depuse proiecte la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, iar acum se aşteaptă ca acestea să fie aprobate pentru a primi finanţare.
 
Comuna Saligny este situată în partea de vest a judeţului Constanţa şi cuprinde trei sate: Făclia, Saligny (localitatea de reşedinţă) şi Ştefan cel Mare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii