Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorităţile locale de la Saligny au în vedere construcţia unei săli de sport

ro

23 Feb, 2017 00:00 1729 Marime text
Proiectul de buget naţional a fost adoptat şi promulgat la Palatul Cotroceni, astfel că primăriile aşteaptă să primească fondurile pentru ceea ce urmează să se realizeze în oraşe şi comune.
 
În mediul rural, din cauza veniturilor proprii ale primăriilor, care nu acoperă prea multe cheltuieli, sprijinul financiar de la Guvern este foarte important. Şi asta în special pentru faptul că, în curând, vremea se va încălzi şi condiţiile meteorologice vor permite reluarea proiectelor pentru dezvoltarea infrastructurii. Vor continua proiectele de reabilitare a drumurilor, a căminelor culturale, se va lucra la reţele de apă şi canalizare şi la alte programe utile comunităţilor. În ceea ce priveşte comuna Saligny, situată la circa 70 de kilometri de Constanţa, administraţia locală are în plan mai multe investiţii pentru care se vor face demersuri în 2017.
 
„Proiectele începute până acum au fost sistate. A fost iarnă, vremea a fost rea şi, oricum, pe perioada sezonului rece nu se pot executa lucrări de infrastructură. Pentru acest an, avem multă treabă, multe lucruri de îndeplinit. În primul rând, ne gândim la reabilitarea de drumuri. Am făcut doi kilometri de drumuri, am turnat un prim strat de asfalt, din 26 de kilometri. Avem nevoie de fonduri, trebuie să sprijinim şi unităţile de învăţământ. Am realizat un studiu de fezabilitate pentru reabilitarea şcolii de la Saligny, este şi acolo nevoie de bani. Sperăm să facem ceea ce ne-am propus, dacă avem la dispoziţie fonduri europene, dacă ne ajută şi Ministerul Dezvoltării“, a declarat Nicolae Ţeleneanu, viceprimarul comunei Saligny.
 
Reprezentanţii administraţiei locale a comunei mai au în plan şi un proiect pentru sprijinirea copiilor din Saligny. Este vorba de o investiţie care se referă la educaţia şi sănătatea tinerilor. Pentru că sportul este un mijloc de a te menţine sănătos fizic şi psihic, în mediul rural, autorităţile doresc să-i impulsioneze pe cei tineri să practice mişcarea. „Intenţionăm să începem şi construcţia unei săli de sport. Avem proiecte multe, sperăm să fie bine şi să ne achităm de ceea ce ne dorim să facem pentru comuna noastră“, a mai explicat Nicolae Ţeleneanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii