Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritățile județene, demersuri pentru reînființarea ansamblului "Brâulețul", cu o tradiție de aproape 60 de ani în Dobrogea

ro

17 Jul, 2021 00:00 2077 Marime text
  • Președintele CJC, Mihai Lupu vrea organizarea unui festival al folclorului precum și reînființarea unui ansamblu folcloric al județului Constanța
  • Ansamblul "Brâulețul" cu o tradiție de aproape 60 de ani urmează să fie reînființat
  • Proiectul cultural poate fi realizat prin Centrul Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada, instituție cu atribuții în domeniul cultural și educațional

 
La sediul Centrului Cultural Teodor T. Burada a avut loc o întâlnire de lucru la care a participat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, alături de Doina Voivozeanu, directorul instituției, de directorul artistic Dan Cojocaru, dar și de consilierul pe probleme culturale, Lică Gherghilescu.

În timpul discuțiilor s-au abordat mai multe subiecte de interes, printre care și organizarea unui festival al folclorului precum și reînființarea unui ansamblu folcloric al județului Constanța.

“Trebuie să gândim acest proiect foarte bine, să stabilim un buget pentru ca la anul să putem realiza acest festival al folclorului. Dacă vorbim despre o formație ori ansamblu de dans popular, aici, în Dobrogea, numele care ne vine în minte tuturor este "Brâulețul".  Îmi doresc ca acest brand al Dobrogei, cu o tradiție de aproape 60 de ani să fie reînființat și reprezentativ pentru județul nostru așa cum este, "Ciprian Porumbescu" pentru Suceava ori "Perinița" pentru București. Acest proiect cultural poate fi realizat prin Centrul Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada, instituție cu atribuții în domeniul cultural și educațional. Astfel, nimeni nu ar mai putea să desființeze acest ansamblu valoros al dobrogenilor. Trebuie să devenim cât mai activi și prezenți in viața culturală a județului Constanța” , spune Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:


O viață dedicată scenei Maestrul Gheorghe Parnica ne-a părăsit. Era cetățean de onoare al județului Constanța (video)

 Gheorghe Parnica - O poveste de viaţă fascinantă! În tinereţe raşcheta vapoare, la 25 de ani îi cânta lui Nixon (Galerie foto + Video + Audio)

 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii