Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autobuzele electrice care vor ajunge la Constanța, furnizate de reprezentantul mărcii chineze de vehicule BYD în România

ro

26 Jan, 2021 00:00 2564 Marime text
  • Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat că sunt în evaluare alte 3 proiecte de achiziție pentru autobuze electrice și stații de reîncărcare pentru mai multe orașe, printre care și Constanța
  • Finanțarea proiectelor este asigurată de MDLPA, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”
  • Pentru autobuzele care vor ajunge la Constanța a depus ofertă New Kopel Car Import SRL, parte a SIXT Group România, importator al autobuzelor și vehiculelor electrice BYD, în România

Recent, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat că sunt în evaluare alte 3 proiecte de achiziție pentru autobuze electrice și stații de reîncărcare pentru orașele: Brașov și Timișoara; Alexandria, Drobeta-Turnu Severin, Brăila, Constanța, Focșani, Slobozia și Lugoj; Iași, jud. Neamț, Târgu Mureș și jud. Tulcea.

Finanțarea proiectelor este asigurată de MDLPA, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții - „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

Pentru autobuzele care urmează să fie achiziționate pentru municipiul Constanța, au depus ofertă cei New Kopel Car Import SRL, parte a SIXT Group România, importator al autobuzelor și vehiculelor electrice BYD, în România.

BYD este cel mai mare producător și comerciant de automobile electrice și autobuze din întreaga lume, cu peste 100.000 de vehicule electrice vândute anual, potrivit Capital.ro.
În ultimii ani, BYD a livrat peste 40.000 de autobuze electrice în întreaga lume, având o prezență europeană semnificativă.

Pentru municipiul Constanța se vor achiziționa 20 de autobuze electrice de 12 metri destinate transportului public urban de călători în relief de șes, 5 stații de încărcare rapidă și 20 de stații de încărcare lentă.


Citește și:

Constanța Au fost achiziționate 20 de autobuze electrice destinate transportului public

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a reluat licitația pentru autobuzele electrice. 21 sunt pentru municipiul Constanța



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii