Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au primit termene de rezolvare. Ce i-au solicitat taximetriştii primarului Decebal Făgădău?

ro

14 Dec, 2017 00:00 1669 Marime text
O delegaţie a Camerei Taximetriştilor din Constanţa s-a întâlnit, ieri, cu primarul Constanţei, Decebal Făgădău. Aceştia i-au înaintat edilului-şef un memoriu care vizează rezolvarea unor probleme specifice activităţii de transport persoane în regim de taxi, cum ar fi afişarea denumirii dispeceratului pe portiere, conform HCLM.
 
„Aşa-zisele taximetre care fac taxi, dar nu sunt autorizate sunt aceleaşi persoane de ani de zile şi staţionează în zonele: Cora, Gara CFR, în Mamaia, la City Mall, la Spitalul Judeţean etc. Maşinile care stau în locuri neautorizate, la intersecţii etc. aparţin aceloraşi persoane de ani de zile“, se arată în memoriu.
 
Taximetriştii solicită amplasarea unor coşuri de gunoi în toate staţiile de taxi, a unor toalete ecologice în staţiile mari, cum ar fi cele de la Delfinariu, Brotăcei, Institutul de Marină etc. Se solicită, de asemenea, cooptarea unui membru în Comisia de Circulaţie, atunci când se discută modificări la trama stradală.
 
Taximetriştii au precizat că mai multe staţii de taxi din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia au fost mutate sau desfiinţate, fără să fie oferite alternative în zonă. Este şi cazul staţiilor de la City Mall, Lupoaică sau Tomis 3. „În ultima perioadă, activitatea Serviciului de Transport a devenit foarte greoaie şi obstrucţionează activitatea operatorilor de taxi.
Documentele trebuie depuse la City Mall, plimbate la Serviciul Transporturi, iar dacă ai ghinionul să lipsească un document, rişti să aştepţi peste 30 de zile. Avem informaţia că se pregăteşte un proiect de HCLM, fără a fi consultaţi şi fără a fi pus pe site-ul Primăriei Municipiului Constanţa. Vom fi nevoiţi să atacăm HCLM-ul în contencios administrativ, conform legislaţiei în vigoare“, se mai arată în memoriul taximetriştilor.
 
„În urma discuţiei cu primarul Decebal Făgădău, pentru toate problemele ridicate s-au găsit soluţii, inclusiv termene. Vedem dacă se vor rezolva“, susţine Marin Neagu, preşedintele Camerei Taximetriştilor din Constanţa.
 
Reprezentanţii Camerei Taximetriştilor din Constanţa mai spun că problemele taximetriei la nivel naţional s-au rezolvat (teoretic), ca urmare a discuţiilor purtate cu Felix Stroe, ministrul Transporturilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii