Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:17 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este Ziua Drapelului Naţional. Cum va fi marcată la Constanţa

ro

26 Jun, 2017 00:00 1980 Marime text
Data de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Naţional prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.
 
La Constanţa, Ziua Drapelului va fi marcată de Forţele Navale Române, printr-un ceremonial militar şi religios. Manifestările au loc de la ora 10.00, pe faleza Comandamentului Flotei, în apropierea Portului Turistic Tomis. Ceremonii similare au loc şi în Mangalia, de la ora 10.00, în Piaţa Republicii din municipiu. Ziua Drapelului este sărbătorită şi în judeţele Tulcea şi Brăila. În municipiul Tulcea, ceremonia are loc în Piaţa Tricolorului, de la ora 10.00. Totodată, de la ora 9.00, militarii vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor din Babadag. În Brăila, manifestările au loc, de la ora 9.00, la Catedrala Naşterii Domnului şi în Piaţa Independenţei.
 
În capitală, reprezentanţii Statului Major al Forţelor Navale participă la o ceremonie publică ce are loc de la ora 9.30, în Piaţa Tricolorului. Drapelul va fi binecuvântat de un preot militar şi va fi ridicat pe catarg în acordurile Imnului Naţional al României. Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi este sărbătorită în fiecare an la 26 iunie.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii