Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Verde Urban a anunțat că va ataca în instanță Opoziția tună și fulgeră - “PUZ-urile odioase au fost votate în ședința Consiliului Local Constanța”

ro

30 Apr, 2020 00:00 4339 Marime text

Planurile Urbanistice Zonale aflate pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Municipal de ieri au fost aprobate de consilierii majorității.

Deputatul USR de Constanța protestează împotriva votului dat în CLM. “Acești indivizi vor să construiască alte blocuri înalte în imediata apropriere a plajei și să distrugă toată zona taluzului Mării Negre pentru a le face pe plac unor băieți destepți. În loc să avem promenadă și spații verzi generoase, vom avea betoane până la cer. Asociația Verde Urban a anunțat că va ataca în instanță aceste PUZ-uri. Pentru Făgădău și consilierii PSD nu a contat că unele terenuri au făcut parte din lotul retrocedărilor ilegale. Oricum, Făgădău nu face mai nimic pentru recuperarea acestor terenuri. Pentru Făgădău nu a contat nici decizia Curții Constituționale care lipsește de temei solicitările de derogare de la documentațiile de urbanism, făcute fără criterii obiective și predictibile, după cum nu au contat nici părerile și solicitările locuitorilor din zonă. El a dat înainte pentru a servi interesele cătorva potentate”, afirmă deputatul. Este vorba printre altele despre PUZ-ul delimitat de strada Prelungirea Bucovinei (la nord), plaja Mării Negre (Apele Române - la est), strada Mihai Eminescu (la vest), proprietăți private (la sud), conform avizului de inițiere nr. 43288/11.04.2018.

Adresa imobilului care a generat Planul Urbanistic este situat pe strada Prelungirea Bucovinei nr. 1 G, iar inițiator este Constantin Chimișliu. „Obiectivul PUZ constă în definirea reglementărilor urbanistice în teritoriul studiat și organizarea unui sistem de circulații auto în vederea construirii“, se arată în argumentarea PUZ-ului.
“În ședința de consiliu local, consilierii nu au ținut cont nici de opoziția locuitorilor din zona Faleză Nord și nici de faptul că statutul juridic al terenurilor din zonă este unul incert și au votat PUZ-ul despre care vorbeam ieri. Liber la construcții, deci. Asta dacă justiția nu va opina în alt mod, având în vedere că intenționăm să atacăm în instanță respectivul act administrativ”, au transmis și  reprezentanții Asociației Verde Urban.
Pe de altă parte, aleșii locali liberali au protestat vizavi de Planul Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bd. I.C. Brătianu, str. Bucegi, str. Mureşului şi str. Petre Mănoiu, iniţiator SC Dacor-Plast SRL. Retras de pe ordinea de zi a mai multor şedinţe de Consiliu Local Municipal , Planul Urbanistic Zonal iniţiat de SC Dacor Plast SRL, a ajuns din nou ieri  în atenţia aleşilor locali municipali.

Liberalii au cerut ca proiectul să se amâne, în contextul unei decizii CCR din 4 februarie, prin intermediul căreia Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționalitate a prevederilor art. 32 alin. (1) teza întâi din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului, în forma modificată prin art. I pct. 6 din Legea nr. 289/2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul.
Din păcate, PUZ-ul a fost adoptat cu voturile majorității din cadrul Consiliului Local Municipal Constanța.
 
Citește și:

Interese imobiliare, la limita plajei. PUZ-ul prin care se propune construcția unei clădiri cu 6 etaje pe faleza din Constanța, intră la vot în ședința de CLM (documente)

Consilierii locali vor decide în ședința din această săptămână dacă Sunrise Tours ridică sau nu, un bloc de 11 etaje pe strada Unirii din Constanța (document)

Urmare a protestelor locuitorilor din zonă Dacor Plast SRL a schimbat proiectul imobiliar de pe bulevardul I.C. Brătianu - zona Palas

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii