Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape de oameni, cu prilejul sărbătorilor Un an încununat de realizări şi fapte bune, la Cumpăna (galerie foto)

ro

24 Dec, 2014 00:00 1890 Marime text
Sfârşitul lui 2014 este la fel de plin ca şi restul anului. Evenimente importante, vizite din partea oficialităţilor din România şi de peste hotare, proiecte finalizate cu succes după ani de trudă, dar şi investiţii noi ale căror roade se vor vedea peste un timp, toate acestea s-au înscris în 2014 în cartea de reuşite a Primăriei comunei Cumpăna.
 
Ieri, administraţia publică locală din Cumpăna, în colaborare cu Asociaţia Română pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie şi medici de familie din comuna Cumpăna, le-a făcut o surpriză unui număr de 44 de copii de până în şapte ani din localitate, dăruindu-le pachete cu surprize, în cadrul activităţii „Vine Moş Crăciun - Cutia Bucuriei“. De la ora 14.00, la sediul Organizaţiei Comunale a PSD Cumpăna, alţi opt copii provenind din medii defavorizate au primit în dar îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite, dulciuri şi jucării.
De cadouri au avut parte şi sportivele echipei de handbal feminin a Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, care şi-au adjudecat un loc pe podium la Cupa Moş Crăciun. Ec. Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, a felicitat echipa de handbal feminin a liceului, condusă de profesorul Nicolae Dinculescu, le-a oferit fetelor dulciuri şi le-a promis o zi la Patinoarul din Constanţa.
 
Tot ieri, Primăria și Consiliul Local Cumpăna, în colaborare cu Grupul de Iniţiativă Romi „Cumpăna” şi Grupul Local Acţiune, au oferit 54 de pachete constând în alimente şi dulciuri unui număr de 30 familii defavorizate din comunitatea romă a comunei Cumpăna şi tinerilor cu handicap de la Căsuţele Protejate din localitate. Iniţiativa i-a aparţinut tânărului de etnie romă Regep Zobor, secretar în cadrul Grupului de Iniţiativă Romi „Cumpăna”, şi care a fost sprijinit de primarul localităţii în această acţiune. Mai mult decât atât, în perioada 1-3 octombrie, Regep Zobor a participat, alături de primarul Mariana Gâju şi de asistentul social din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Cumpăna, la conferința cu tema „Incluziunea socială a romilor”, organizată la Bruxelles.
 
Însă cea mai emoţionantă întâlnire de ieri a fost cea dintre primarul Mariana Gâju şi bunicii neputincioşi de la Căminul de Bătrâni de la Poarta Albă, acolo unde gospodarul-şef, alături de membrele Organizaţiei Judeţene de Femei Constanţa a Partidului Social Democrat, a adus un strop de fericire şi de lumină în sufletele celor lipsiţi de grija unei familii. „De fiecare dată când merg acolo, mă tulbură ceea ce văd. Am venit cu un grup de colindători, de copii, iar felul în care acei bătrâni îi priveau pe micuţi, cum îi ţineau de mână şi cum îi priveau de parcă ar fi fost nepoţii lor mi-a rămas întipărit pe retină. Mi-aş dori ca noi toţi să putem face mai mult pentru aceşti părinţi uitaţi de copii”, a declarat primarul comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju. Aproximativ 100 de bătrâni au primit în dar produse alimentare specifice sărbătorilor de Crăciun: carne de porc, cozonaci, fructe şi sucuri.
 
Şi pentru că sărbătorile de iarnă sunt incomplete fără colinde, primarul comunei Cumpăna a fost surprins, ieri, de cetele de colindători care au venit să vestească Naşterea Domnului. Cântecele specifice acestei perioade şi urările de bine pentru anul 2015 au venit din partea ansamblului Româncuţa, condus de prof. Constantin Olteanu. „Membrii ansamblului ne-au încântat cu dansurile specifice sărbătorilor de iarnă, iar urările au fost adresate tuturor locuitorilor comunei Cumpăna!”, a declarat primarul Mariana Gâju. Iar cum fiecare sărbătoare este încununată, la Cumpăna, de un botez social, de Sfântul Ştefan, pe 27 decembrie, un copil aflat în grija DGASPC Constanţa va primi Taina Botezului şi numele stabilit de naşii cu suflet mare pe care angajaţii Primăriei Cumpăna îi aleg cu multă grijă, de fiecare dată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii