Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț al Primăriei Cumpăna cu privire la situația din Europa a Gripei Aviare

ro

14 Jan, 2022 00:00 1617 Marime text
  • Un focar de gripă aviară este localizat la 10 kilometri de granița României
  • Locuitorii și administrația locală trebuie să anunțe de îndată autoritățile reglementate în legătură cu orice suspiciune de boală
 
Primăria comunei Cumpăna anunță că printr-o adresă primită de la ANSVSA se are în vedere răspândirea noului val de gripă aviară.
 
Mai precis, în anunț se arată următoarele:
 
„Vă aducem la cunoștință prevederile NS ANSVSA nr. 8324/25024/05.01.2022 cu privire la evoluția unui nou val de Gripă Aviară Înalt Patogenă, sub tipul H5N1, la nivelul Uniunii Europene, unde ultimul focar este notificat în Ungaria, într-o exploatație comercială de rațe, la mai puțin de 10 km de granița de vest a României.
 
În acest sens se impune respectarea cu strictețe a regulilor de biosecuritate conform prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 21/2018 și a Regulamentului UE 2016/429 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește normele de prevenire și control al anumitor boli listate, a regulamentelor delegate și a instrucțiunilor naționale.
 
Având în vedere riscurile apariției și diseminării bolii în gospodării, vă solicităm sprijinul de a comunica în regim de urgență, la DSVSA Constanța, orice suspiciune cu privire la boală sau mortalitate la păsările sălbatice și domestice”.
 
PRECIZĂRI:
 


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Cercetătorii germani susţin că Europa se confruntă cu cea mai gravă epidemie de gripă aviară

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii