Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anul viitor vor fi reabilitate primele 38 de amplasamente Toate locurile de joacă din Constanţa vor fi demolate!

ro

28 Sep, 2017 00:00 3275 Marime text
Vechile locuri de joacă din municipiu vor dispărea cu totul până la sfârşitul acestui an, spune Rareş Iordache, director executiv în cadrul Direcţiei Servicii Publice din Primăria Constanţa. Cele mai multe dintre ele au fost construite înainte de anul 2001, iar acolo unde a fost nevoie, s-au făcut de-a lungul timpului doar reparaţii. Primăria nu a mai investit bani în parcurile dedicate celor mici din anul 2015.
Valoarea estimată pentru reabilitarea sau modernizarea celor 38 de locuri de joacă este de 10.464.000 de lei. De anul viitor, după ce se vor finaliza licitaţiile, municipalitatea va redesena primele 38 de noi locuri de joacă din cele 66 existente la nivelul oraşului.
 
„Toate elementele vechi se vor demonta. Acolo unde starea locurilor de joacă nu impune demolare, elementele vor fi înlocuite, dar sunt puţine astfel de cazuri. Pe măsură ce se vor finaliza procedurile de cadastru şi intabulare, ca la orice construcţie, toate locurile de joacă vor fi dezafectate”, mai spune Iordache.
 
Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, afirma, zilele trecute, că dispoziţia privind demolarea şi dezafectarea locurilor de joacă nu are nicio legătură cu solicitarea venită din partea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, ci este o urmare firească a proiectului de inventariere a locurilor de joacă din municipiu, demarat în primăvara acestui an.
 
Precizăm că primele autorizaţii emise pentru reamenajarea locurilor de joacă s-au emis din 4 iulie a.c. Este vorba despre Autorizaţia de construire nr. 921, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe aleea Heracleea; Autorizaţia de construire nr. 922, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe aleea Hortensiei nr. 8-10; Autorizaţia de construire nr. 923, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe strada Viitorului, bl. 5A-4A; Autorizaţia de construire nr. 924, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe Baba Novac bl. BN; Autorizaţia de construire nr. 925, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe bulevardul Tomis bl. TAV5; Autorizaţia de construire nr. 926, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe strada Badea Cârţan; Autorizaţia de construire nr. 927, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe strada Adamclisi, bl. P1-P2, Autorizaţia de construire nr. 928, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe strada Dispensarului nr. 24; Autorizaţia de construire nr. 929, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe strada Dispensarului nr. 24; Autorizaţia de construire nr. 929, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe aleea Hortensiei.
 
Rareş Iordache, director executiv la Direcţia Servicii Publice din Primăria Constanţa, mai spune că societatea de salubrizare Polaris şi Confort Urban au intrat să cureţe toate amplasamentele, de unde au fost deja demontate locurile de joacă periculoase.
 
Ieri, Primăria a emis ieri alte autorizaţii pentru reamenajarea a 15 locuri de joacă din municipiu. Documentaţia are valabilitate 12 luni. Este vorba despre următoarele locaţii: strada Oleg Danovski (fosta Ecoului), strada Bogdan Petriceicu Hasdeu nr. bl. L7-L8, Parc Gară, strada Traian, bl. A4-A5, bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. I3, aleea Lupeni, aleea Mălinului, Parc Casa de Cultură, sc. L 119 - A 5, aleea Daliei bl. L128B, strada Bogdan Petriceicu Hasdeu, bl. L3-L4, aleea Stejarului, bl. G1/G2, Parc Tomis II, strada Pescarilor, bl. BM11, BM12, strada Primăverii, bl. ST4 şi strada Pescarilor, bl. FZ15/FZ17.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii