Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Animalele cu sau fără stăpân din Mangalia vor fi sterilizate

ro

18 Jul, 2012 02:15 1614 Marime text
mangalia_primaria_Mangalia.jpgPrimăria Mangalia şi Organizaţia Nonguvernamentală „Save the Dogs and Other Animals Onlus" au iniţiat un proiect de sterilizare a animalelor cu şi fără stăpân.

Prima etapă a proiectului s-a desfăşurat în perioada 12 - 13 iulie, în cartierul Colonişti, unde a fost instalată clinica mobilă a organizaţiei, la Sala de sport de la Şcoala Generală nr. 1. Potrivit reprezentanţilor „Save the Dogs", au fost sterilizate aproape 100 de animale, preponderent câini cu şi fără stăpân.

„Procedeul include mai multe etape, respectiv deparazitarea internă şi externă, crotalierea, vaccinarea antirabică şi sterilizarea propriu-zisă. Reducerea numărului de câini comunitari şi controlul populaţiei canine se face în primul rând prin sterilizarea animalelor cu şi fără stăpân", au explicat specialiştii „Save the dogs". Ei au tras un semnal de alarmă în privinţa faptului că mulţi deţinători de animale abandonează pe stradă puii acestora după ce se înmulţesc. „De aceea, trebuie sterilizaţi cu prioritate câinii cu stăpân. Totodată, este nevoie să responsabilizăm cetăţenii pentru a nu se mai ajunge la asemenea situaţii. În plus, ar fi indicat un acord cu primăriile din jurul Mangaliei pentru a preveni abandonarea animalelor pe străzile oraşului", au mai spus reprezentanţii „Save the Dogs". Acest ONG, înfiinţat în Italia de Sara Turetta, activează în România de peste zece ani, acum fiind prima dată când acţiunea din Mangalia se desfăşoară în colaborare cu Primăria.

Următoarea etapă a proiectului va avea loc la începutul lunii august.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii