Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajaţii RAJDP deschid opt şantiere în judeţ anul acesta Ce drumuri urmează să fie reabilitate sau construite de la zero!

ro

25 Apr, 2018 00:00 3242 Marime text
Lucian Lungoci, administrator special la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, spune că anul acesta se deschid opt şantiere la nivelul judeţului.
 
Pe două dintre ele se lucrează deja, alte două vor fi deschise în prima parte a lunii mai, iar alte patru în a doua jumătate a acestui an. „Se lucrează etapizat, acum pe două şantiere, şi din luna mai deschidem alte două“, a precizat Lucian Lungoci, pentru ZIUA de Constanţa.
 
Acesta spune că au fost reluate operaţiunile de reciclare pe DJ 224 Siliştea - Tortoman - Medgidia. Este vorba despre un contract mai vechi, din 2009, care vizează 23 de kilometri de drum, cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale. În această etapă mai sunt de reciclat 5,5 km cu turnare strat de asfalt plus turnare strat de asfalt pe toţi cei 13 km de drum realizaţi de Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri în ultimii doi ani.
Cel de-al doilea şantier vizează refacerea totală a căii de rulare a 7 km de drum pe DJ 225 (DN 22 C - Mircea Vodă - Gherghina), care nu a mai fost refăcut de aproximativ 20 de ani, precum şi reparaţia a patru podeţe.
 
Al treilea şantier va fi deschis după minivacanţa de 1 Mai pe DJ 391 Mangalia - Negru Vodă. Sunt 30 de km de drum care necesită reparaţii şi covor asfaltic nou.
 
Şi, în fine, al patrulea şantier reprezintă un contract vechi de patru ani, pentru DC 523 August - Moşneni, cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Mai sunt de executat 5 km de drum, din care 1,5 km se află la nivel de pământ.
 
Alte patru şantiere pe drumurile judeţene vor fi deschise de drumarii constănţeni în partea a doua a acestui an.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii