Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amplasamentul, predat constructorului, în martie 2014 Primăria Năvodari - „Nu suntem responsabili de starea drumului dintre Năvodari şi Mamaia“ (galerie foto)

ro

05 Dec, 2014 00:00 2444 Marime text
Primăria oraşului Năvodari face precizări cu privire la investiţia realizată din fonduri structurale pentru modernizarea drumului dintre Năvodari şi staţiunea Mamaia.
 
„În data de 19.03.2014, Primăria oraşului Năvodari a comunicat ordinul de începere a lucrărilor pentru investiţia «Îmbunătăţirea accesului între municipiul Constanţa şi platforma industrială Năvodari prin lărgirea şi modernizarea bulevardului Mamaia - Năvodari“, amplasamentul fiind predat constructorului în temeiul procesului-verbal de predare a amplasamentului nr. 19555/19.03.2014. De la data emiterii ordinului de începere şi de încheiere a procesului-verbal de predare a amplasamentului, responsabilitatea asupra stării drumului aparţine constructorului, care, potrivit dispoziţiilor punctului 9.19 din contractul de execuţie de lucrări nr. 36959/ 18.11.2013, «are întreaga răspundere a desfăşurării lucrărilor în deplină siguranţă şi în condiţii de bună calitate în conformitate cu normele tehnice»“, susţin reprezentanţi autorităţii publice locale din Năvodari.
 
De asemenea, Primăria oraşului Năvodari subliniază că nu se face responsabilă de starea actuală a drumului. „Starea necorespunzătoare în care se află drumul în ultima perioadă se datorează litigiului apărut între SC Enel SA și constructorul Asocierea SC Tel Drum SA - SC Imob Lux Construct SRL - SC Specialist Consulting SRL, litigiu determinat de obligaţia constructorului de a reloca reţelele electrice aflate pe amplasamentul drumului, reţele pentru devierea cărora furnizorul de energie electrică solicită plata în avans a contravalorii lucrărilor, urmată de obligaţia constructorului drumului de a executa din resurse proprii lucrarea de deviere a reţelelor electrice. Primăria oraşului Năvodari regretă nerespectarea de către constructor a obligaţiei de a menţine drumul într-o stare de circulaţie corespunzătoare şi cere scuze locuitorilor oraşului pentru disconfortul provocat. Primăria Năvodari anunţă că a dispus intervenţia asupra lucrării din resurse proprii pentru remedierea deficienţelor, urmând ca aceste cheltuieli să fie recuperate pe căi judiciare, dacă este cazul, de la cei care se află în culpă faţă de starea actuală a drumului. Subliniem că aceste măsuri sunt determinate şi de lipsa de reacţie a constructorului şi a furnizorului de energie SC Enel SA, operatori economici cărora Primăria le-a comunicat o serie de memorii şi notificări, dar care au rămas fără răspuns“, au precizat reprezentanţii autorităţii publice locale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gigel 05 Dec, 2014 06:33 Piatra Sparta pusă in fundația drumului necorespunzatoare(conține mult pământ).Chiar nu se vede?