Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi pentru taximetriştii constănţeni Consiliul Local modifică regulamentul privind transportul în regim de taxi

ro

27 Aug, 2014 00:00 2787 Marime text
În şedinţa de mâine a Consiliului Local Constanţa, va fi analizat şi dezbătut proiectul de hotărâre privind modificarea şi completarea HCLM 464/2003, referitoare la transportul de persoane/bunuri în regim de taxi.

Potrivit articolului 1 al proiectului, se modifică articolul 17, punctul 2) din Regulamentul privind organizarea şi executarea transporturilor de persoane/bunuri în regim de taxi pe raza municipiului Constanţa, după cum urmează: caracterele în care vor fi înscrise tarifele pe portieră vor fi de minimum 2,5 cm înălţime şi 0,5 cm lăţime şi vor avea culoarea verde, pe fundal galben. În cazul în care se practică tariful maxim de distanţă, acesta va fi inscripţionat în culoarea roşie. De asemenea, se modifică articolul 18 din regulament. Astfel, taximetriştii vor putea fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 300 şi 500 de lei pentru: aşteptarea clienţilor în staţiile de taxi peste limita locurilor aprobate şi libere, pentru efectuarea serviciului de transport al persoanelor în regim de taxi cu un autovehicul a cărui autorizaţie taxi este suspendată, pentru nerespectarea condiţiilor referitoare la culoarea maşinii taxi, pentru oprirea voluntară a autovehiculului în zona de acţiune a indicatorului, pentru oprirea pe trecerile de pietoni sau în staţiile mijloacelor de transport public persoane.

Amenzi pentru neinscripţionarea tarifelor pe portieră

De asemenea, taximetriştii pot fi sancţionaţi cu sume cuprinse între 400 şi 600 de lei pentru realizarea inscripţiilor exterioare pe autovehicul precum şi pentru achiziţionarea, montarea şi demontarea indicatoarelor cu numărul autorizaţiei cu o altă societate decât cea nominalizată de Primăria Constanţa. Sunt considerate contravenţii şi neinscripţionarea tarifelor pe portieră şi a denumirii dispeceratului, lipsa inscripţionării cu data valabilităţii pe ecusonul taxi de pe portieră. Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 700 de lei neprezentarea în termen de cinci zile a documentelor solicitate de către organul de control. „Având în vedere numeroasele sesizări ale cetăţenilor referitoare la diferite incidente petrecute cu ocazia utilizării serviciului de taximetrie pe raza municipiului Constanţa, precum şi necesitatea aplicării unor sancţiuni care să ducă la o mai bună practică a conducătorilor auto şi a transportatorilor autorizaţi, apare ca necesară şi oportună elaborarea unui proiect de modificare a HCLM 464/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi, modificată şi completată ulterior“, se arată în raportul proiectului de hotărâre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii