Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aleşii locali s-au abţinut de la vot pentru un PUZ privind locuinţe colective pe strada I.L. Caragiale din Constanţa

ro

28 Nov, 2017 00:00 1330 Marime text
Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic zonal - reglementare teren situat în strada I.L. Caragiale nr. 47 A, în baza sentinței civile nr. 3219/2013 nu a trecut de votul consilierilor locali, care s-au abţinut in corpore de la vot.

Primarul Decebal Făgădău a explicat că este vorba despre o sentinţă prin care instanţa de judecată obliga municipalitatea şi Consiliul Local să aprobe o documentaţie de urbanism.

În urmă cu câteva luni, aceeaşi consilieri au votat pentru respingerea Planului Urbanistic Zonal ca urmare a rapoartelor comisiilor de specialitate ale CLM şi a solicitării Tribunalului Constanţa, precum şi a prevederilor sentinţei civile nr. 3219 din 5.06.2013, pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul civil nr. 447/118/2013.

Planul Urbanistic Zonal face referire la construirea unui imobil P+4E - locuinţe colective, situat pe strada I.L. Caragiale nr. 47A.
Terenul pentru care a fost iniţiat PUZ-ul, în suprafaţă de 150 mp, identificat cu nr. cadastral 229626, înscris în Cartea Funciară a UAT Constanţa, este proprietate a lui Caramihai Constantin, conform contractului de vânzare autentificat sub nr. 2248/13.07.2012 Ia Biroul notarului public Cristina Budei.

Acest PUZ face deja obiectul a două procese pe rol, prin care iniţiatorul PUZ-ului cere daune în cuantum total de circa 1 milion de euro de la Primăria Constanţa şi Consiliul Local. Într-unul dintre procese, municipalitatea a declarat recurs.

PUZ-ul de pe I.L. Caragiale are o poveste mai veche

Membrii Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul CLM Constanţa au analizat, încă din octombrie 2016, solicitarea în vederea avizării PUZ-ului pentru construire imobil P+4E - locuinţe colective pe terenul în suprafaţă de 150 mp, situat pe strada I.L. Caragiale nr. 47A. La acea dată, potrivit unui referat întocmit de Direcţia Urbanism - Biroul Strategii Urbane, s-a constatat că certificatul de urbanism avea termenul de valabilitate expirat din 7 ianuarie 2016 şi nu a fost solicitată prelungirea valabilităţii, documentaţia de urbanism nu respectă prevederi legale în vigoare, nu se asigură necesarul de locuri de parcare, fiind identificate şi multe alte nereguli. În consecinţă, s-a propus respingerea Planului Urbanistic Zonal pentru construirea unui imobil P+4E - locuinţe colective pe terenul în suprafaţă de 150 mp situat pe strada I.L. Caragiale nr 47A, aparţinând lui  Constantin Caramihai.

Citeşte şi:

Consiliul Local Municipal va vota pentru respingerea Planului Urbanistic Zonal pentru locuinţe colective pe strada I.L. Caragiale (document)

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii