Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AEP a lansat în dezbatere publică un proiect privind desfăşurarea alegerilor europarlamentare

ro

05 Apr, 2019 00:00 1470 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat şi lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind unele măsuri pentru buna organizare a alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Proiectul de hotărâre vizează măsuri tehnice precum operaţionalizarea sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, cu luarea în considerare a aspectelor specifice alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European; aplicarea corespunzătoare a metodologiilor emise de Autoritatea Electorală Permanentă în aplicarea prevederilor legale privind Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, selecţia şi desemnarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare, desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora, precum şi secţiile de votare. Proiectul mai prevede stabilirea modelului listei electorale permanente şi a normativelor privind ştampilele cu menţiunea „VOTAT”.

Proiectul este subsecvent OUG 6/2019 privind unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019 şi Deciziei Biroului Electoral Central din 29 martie privind organizarea activităţii de verificare şi centralizare a proceselor-verbale utilizate pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din 26 mai. Proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro şi poate fi consultat la secţiunea „Legislaţie electorală - transparenţă decizională”. Observaţiile şi propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise până pe 12 aprilie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii