Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Linişte şi austeritate Administraţia Mazăre „sare“, şi în 2015, peste Ziua Constanţei

ro

20 May, 2015 00:00 2864 Marime text

Primăria Constanţa nu va organiza evenimente speciale cu ocazia Zilei municipiului Constanţa. Este anunţul făcut ieri de administraţia publică locală, fără însă a fi menţionate motivele care au dus la această decizie. De altfel, în ultimii ani, administraţia Mazăre a tot spus „pas!“ acestei zile, a cărei celebrare pe data de 21 mai a fost stabilită în 2002, printr-o hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanţa, la iniţiativa lui Nicuşor Constantinescu, la vremea aceea consilier local.

„Această zi coincide cu sărbătoarea ortodoxă a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Împăratul bizantin Constantin I (sec. V e.n.) a fost cel care a decis extinderea aşezării de origine greacă Tomis cu noul oraş Constantiana“, se menţionează pe site-ul Primăriei Constanţa. Primele manifestări dedicate Zilelor Constanţei au avut loc, aşadar, în 2002, între 18 şi 21 mai. La momentul respectiv au fost organizate acţiuni artistice, culturale, istorice şi religioase, demonstraţii sportive, concursuri şi serbări populare. Primăria Constanţa susţinea atunci că, în seara zilei de 21 mai 2002, peste 20.000 de persoane au participat la concertul organizat de municipalitate în Portul Tomis. Festivităţile din primul an în care a fost organizat evenimentul au fost considerate ca fiind „un real succes, datorat atât eforturilor organizatorilor, cât şi publicului entuziast“.

Chiar dacă motivele care au determinat administraţia publică locală să renunţe la organizarea unor evenimente dedicate Zilei Constanţei nu au fost făcute publice, cel mai probabil este vorba despre considerente financiare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Daniel 22 May, 2015 14:25 Rusine sa ii fie Primariei. Ar trebui sa ia ia exemplu de la un satuc de 5000 de locuitori care au avut invitati unul si unul si nenumarate evenimente pentru deliciul publicului.