Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administraţia locală din Mihail Kogălniceanu îşi respectă vârstnicii „Sfatul Bătrânilor“ a ajuns deja la a IV-a ediţie

ro

09 Apr, 2014 00:00 2146 Marime text
Administraţia publică locală din Mihail Kogălniceanu cunoaşte foarte bine valoarea zicalei „cine nu are un bătrân să-şi cumpere!“. Astfel, după cum se obişnuieşte deja de patru ediţii, seniorii localităţii se vor reuni, joi, 17 iunie, la „Sfatul Bătrânilor“, la sediul Primăriei din localitate. Evenimentul este deja implementat în istoria recentă a comunei Mihail Kogălniceanu, fiecare ediţie reunind un număr tot mai mare de înţelepţi.

„Înţelepciunea unui popor bimilenar, aşa cum este cel român, se găseşte cel mai bine concentrată în proverbe şi zicători. Iar limba română abundă în proverbe şi zicători legate de bătrâni şi de înţelepciunea acestora“, motivează primarul localităţii, Ancuţa Belu, evenimentul prilejuit de întâlnirea bătrânilor. „Să luăm aminte la proverbe precum: «Să cinsteşti pe cei bătrâni şi de sfat să le mulţumeşti», «Tinerii, înaintea bătrânilor, să aibă urechi, nu gură» sau «Dă-mi, Doamne, puterea tânărului şi mintea bătrânului», care se dovedesc a fi atât de adevărate de actuale, iar noi, uneori avem nevoie de un punct de echilibru, pe care de cele mai multe ori îl găsim în cuvântul celor în vârstă“, a declarat alesul localităţii, Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu.

Reuniunea înţelepţilor poartă denumirea de „Sfatul bătrânilor“ întrucât, aşa cum ştim din istorie, cu mult înainte ca oamenii să trăiască în forme organizate, a existat o instituţie respectată şi apreciată de toată lumea, numită astfel. Acesta era nucleul de conducere unde se discutau cele mai importante probleme şi se luau deciziile privind viaţa cetăţii. „La reuniune participă bătrâni din toate zonele comunei, care au avut diverse profesii de-a lungul timpului, astfel încât poveţele bătrânilor să fie din domenii tot mai vaste. Le promitem înaintaşilor noştri o tribună a bunului simţ de la care să se poată face auziţi şi de unde cei mai înţelepţi locuitori ai comunei, pe care îi asigurăm de respectul nostru, să împărtăşească puţin din vasta lor experienţă“, a adăugat primarul comunei Mihail Kogălniceanu.

De asemenea, toţi pensionarii care au pensii mai mici de 850 de lei, şomerii, cazurile sociale, dar şi persoanele cu handicap vor primi daruri de Paşti din partea aleşilor locali. „De vineri vom începe distribuirea celor 1700 de pachete pe care le dăruim cu ocazia sărbătorilor pascale. Acestea vor conţine câte un kilogram de zahăr, unul de ulei, unul de orez şi unul de făină, un cozonac şi un pui. Sperăm ca astfel să le aducem o mică bucurie celor din comunitatea noastră“, a mai spus şefa administraţiei publice locale de la Kogălniceanu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii