Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:37 24 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administraţia locală Cumpăna investeşte în educaţia copiilor din comună

ro

08 Jun, 2017 00:00 1146 Marime text
Pe data de 6 iunie, conducerea Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ din Cumpăna a convocat, a doua oară, părinţii elevilor din clasa a VIII-a, pentru o şedinţă de informare privind admiterea în învăţământul liceal şi profesional, sesiunea 2017.
 
La eveniment a fost prezentă şi ec. Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, care şi-a exprimat disponibilitatea de a investi permanent în educaţia copiilor din comună şi a accentuat grija şi preocuparea pentru viitorul acestora. Cei prezenţi au aflat informaţii referitoare la calendarul desfăşurării admiterii, etapele pe care trebuie să le parcurgă elevii, părinţii şi şcoala, dar au primit şi indicaţii privind accesarea corectă a informaţiilor puse la dispoziţie în Ghidul de admitere. La discuţii au participat şi diriginţii claselor a VIII-a, care au prezentat situaţia la învăţătură şi disciplină a absolvenţilor.
 
Oferta educaţională a Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ din Cumpăna conţine, pentru anul şcolar 2017-2018, următoarele specializări: 28 de locuri pentru învăţământ liceal/patru ani, specializarea tehnician în turism, şi 28 de locuri pentru învăţământ profesional/trei ani, specializarea ospătar (chelner) - vânzător în unităţi de alimentaţie / frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist / bucătar - cofetar-patiser. De asemenea, din toamnă, unitatea şcolară din comuna Cumpăna va fi autorizată pentru a şcolariza o clasă de liceu cu specializarea tehnician electromecanic, în parteneriat cu Universitatea Maritimă Constanţa. „Le urăm mult succes elevilor noştri şi le dorim ce este mai bun pentru ei!“, a transmis directorul Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“, prof. Monica Oana Nuţu. 

Copiii, aşteptaţi să se înscrie la after school

În altă ordine de idei, precizăm că after school-ul din comuna Cumpăna, situat pe strada Taberei nr. 19, demarează, începând cu data de 6.06.2017, înscrierile pentru anul şcolar 2017-2018. Pot frecventa unitatea elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a. Programul after school-ului se desfăşoară între orele 12 şi 17 şi cuprinde servirea mesei, odihnă, efectuarea temelor şi a activităţilor recreative. Elevii sunt preluaţi de cele patru cadre didactice din curtea şcolii şi transportaţi cu microbuzul la after school.
 
Centrul a fost deschis în anul 2013, printr-un proiect european accesat de Primăria Cumpăna în colaborare cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna. Cu o capacitate de 50 de locuri, centrul dispune de o sală de mese, trei dormitoare, două săli de clasă, încălzire centrală, cabinet medical, aer condiţionat, televizoare şi dotări la standarde europene.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii