Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adio tichete de vacanţă la Primăria Constanţa! „Săracul“ buget local a trecut şi cu absenţa liberalilor

ro

30 Jan, 2016 00:00 2400 Marime text
Bugetul municipal pe anul 2016, după ce a fost supus dezbaterii publice, a trecut vineri prin „furcile caudine“ ale consilierilor locali. Proiectul a fost aprobat fără probleme, având doar două voturi împotrivă, venite din partea „ultimilor mohicani” liberali prezenţi la şedinţă: Radu Bogdan Matei şi Raluca Trandafir.
 
De asemenea, au fost adoptate bugetele pe anul 2016 ale RADET, RATC, SCIL Confort Urban SRL şi RAEDPP. La toate există o creştere a alocării bugetare din partea municipiului. „Anul acesta, vom avea un program mai amplu de reparaţie a tramei stradale, precum şi investiţii în 21 de drumuri noi. Sunt convins că, până la sfârşitul anului, vom avea şi o rectificare pozitivă“, a declarat Decebal Făgădău, primarul interimar al Constanţei.
 
Bugetul pe 2016, în valoare de 814.738.000 de lei, este cel mai mare din istoria Constanței, potrivit lui Decebal Făgădău. Acesta a ţinut să sublinieze că, la ședința de vineri, liberalii au fost reprezentaţi doar de doi consilieri, patru dintre aceştia lipsind nemotivat, din punctul de vedere al lui Făgădău, cu atât mai mult cu cât nu au participat la nicio dezbatere pe marginea bugetului și nici nu au avut vreo propunere. Au absentat Iustin Roman, Sorina Tuşa, Virgil Lixandru şi Stelian Gima, singurii reprezentanţi ai liberalilor în consiliu, care au încercat însă să fie vocali, fiind Raluca Trandafir şi Radu Matei. Acesta din urmă a spus că unele aspecte din bugetul pe 2016 sunt bune, dar că ei au o cu totul altă viziune asupra sa, pe care o vor expune ulterior. Dezbaterea publică pe buget ar fi fost un bun prilej, dar… nu a fost să fie.
 
În ceea ce priveşte preţul gigacaloriei, Făgădău a menţionat: „În ciuda creşterii preţului de facturare obţinut de CET în raport cu RADET, preţul de vânzare al gigacaloriei, de 250 de lei, nu se modifică.“
 
În proiectul bugetului pentru anul 2016, Primăria municipiului Constanţa a cuprins 22 de milioane de lei pentru învăţământ, dintre care 4 milioane de lei cu destinaţia cheltuieli materiale cu bunuri şi servicii. În legătură cu acest proiect de hotărâre, reprezentantul Ligii Studenţilor a luat cuvântul, cerând, încă o dată, subvenţionarea transportului pentru studenţi. Solicitarea sa urmează să fie analizată de aleşii locali.
 
Nu mai puţin interesant, în anul 2016, angajaţii Primăriei nu vor mai beneficia de unele facilităţi. „Avem o diminuare la capitolul autorităţi publice şi acţiuni interne de 755.200 de lei. Se anulează acordarea voucherelor de vacanţă, care erau incluse în drepturile salariale. Impactul este o diminuare a alocării la acest buget“, a explicat Făgădău.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii