Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea de capturare a câinilor fără stăpân din Constanţa este suspendată. Primăria a reziliat contractul cu firma de ecarisaj (document)

ro

17 Sep, 2018 00:00 7039 Marime text

În luna aprilie a acestui an, Primăria Constanţa anunţa că a prelungit contractul cu Green Life Recycling pentru şase luni, până la finalizarea lucrărilor de amenajare şi obţinerea reautorizării adăpostului pentru animale al municipalităţii. Între timp, Primăria a atribuit şi un contract pentru reparaţii la adăpostul pentru câini fără stăpân situat pe strada Vârful cu Dor nr. 5 societăţii Dacor Plast SRL. Valoarea contractului este de 219.965,1 lei.

Societatea Green Life Recycling şi Primăria Constanţa derulează încă din 2017 un contract privind prestarea de servicii de capturare, transport, adăpostire şi alte operaţiuni veterinare pentru câinii fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Constanţa. Valoarea contractului precedent a fost de 500.000 de lei fără TVA.

Despre SC Green Life Recycling SRL

Firma, cu sediul social în localitatea Ovidiu, s-a ocupat în trecut cu activităţi de reciclare. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Green Life Recycling SRL a fost înfiinţată în anul 2006, avându-i ca asociaţi pe Maria Carmen Bucur, născută în ianuarie 1967, care deţine 80% dintre părţile sociale, fiind totodată şi administrator, şi pe Alice şi Antonio Andruşcă, născuţi în 1989, respectiv 1993, care deţin împreună diferenţa de 20 de procente. Firma desfăşoară „activităţi veterinare“, dar şi „ecarisaj, pensiune animale“. Maria Carmen Bucur, ex-Andruşcă, a fost angajată a Primăriei Constanţa.
 

Istoricul firmei

Potrivit datelor din Monitorul Oficial, în anul 2006, firma a fost înfiinţată de Adrian Andruşcă şi Gheorghe Bucur, având sediul social la Medgidia. Firma avea ca domeniu de activitate „recuperarea deşeurilor şi resturilor nemetalice reciclabile“. În 2011, firma şi-a mutat sediul în Ovidiu. În anul 2013, cei doi fondatori ai firmei o cooptează pe Maria Carmen Andruşcă, iar Gheorghe Bucur se retrage din firmă. În iulie 2014, Adrian şi Maria Carmen Andruşcă decid ca primul să se retragă din firmă, locul său fiind luat de nou-cooptatul asociat, Antonio, care ajunge să deţină 4,55% din firmă, în timp ce mama sa avea 95,4%.Cei doi decid să o coopteze în firmă pe Alice Andruşcă. Maria Carmen Bucur (ex-Andruşcă) se retrage astfel din societate, cesionându-şi părţile sociale către fiul Antonio, care a fost numit administrator în noiembrie 2014. Câteva zile mai târziu, în decembrie 2014, Maria Carmen revine în firmă cu numele de Bucur, venind cu un aport social de 1.400 de lei şi devenind astfel asociat majoritar. De asemenea, ea a fost repusă în funcţia de administrator.
 

Contractul şi adiţionalul, denunţate în vară 

În luna august, în urma numeroaselor reclamaţii primite din partea constănţenilor, Primăria Constanţa a suspendat activitatea de capturare a câinilor fără stăpân şi a reziliat contractul de prestări servicii nr. 416417/05.04.2017 şi actul adiţional nr. 55498/02.04.2018, potrivit unei adrese a Direcţiei Gestionare Servicii Publice a municipalităţii. De asemenea, la momentul rezilierii, prestatorul a fost atenţionat pentru respectarea obligaţiilor contractuale în legătură cu probleme semnalate de către constănţeni.
 
Iată mai jos o statistică cu intrări - ieşiri pentru anul 2018 în ceea ce priveşte câinii capturaţi de pe domeniul public al municipiului Constanţa de către firma SC Green Life Recyling SRL:
Ianuarie - 140 de intrări - 15 adopţii sau revendicări
Februarie - 125 intrări - 89 de adopţii sau revendicări
Martie - 50 intrări - 91 adopţii sau revendicări
Aprilie - 60 intrări -29 adopţii sau revendicări
Mai -95 intrări - 33 adopţii sau revendicări
Iunie - 25 intrări - 13 adopţii sau revendicări.
 
Recent, Asociaţia „Animal Society“, care realizează sterilizări gratuite în mai multe localităţi, şi-a exprimat disponibilitatea pentru o colaborare şi cu municipalitatea din Constanţa, după ce în timpul sezonului estival a derulat o campanie similară în localitatea Agigea. Deocamdată însă, Primăria Constanţa nu a formulat oficial niciun punct de vedere în legătură cu această propunere a ONG-ului.
 


Vom reveni.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza răspunsul municipalităţii în urma unei sesizări depuse de un cetăţean al municipiului Constanţa cu privire la activitatea desfăşurată de societatea Green Life Recycling SRL.

Citeşte şi:

După ce a prelungit contractul cu Green Life Recycling, Primăria Constanţa a atribuit contractul pentru reparaţii la adăpostul de câini fără stăpân al municipalităţii (document)

Contractul Primăriei Constanţa cu firma de ecarisaj Green Life a fost prelungit. Amenajarea biobazei bate pasul pe loc

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tania c. 17 Sep, 2018 15:48 pe str.Calatis portiunea dinspre portul tomis este un caine agresiv si chior care latra si urla toata noaptea
  • Laura 17 Sep, 2018 08:48 In zona Cora Bratianu, la blocurile MA 1-5 au fost adusi 7 caini de talie mare, in cursul lunii iunie. De atunci su tem terorizati de aceasta haita, ce a devenit agresiva , cu cei ce locuiesc in zona, banuiesc ca din cauza foamei. E un sdevarat pericol si sursa de stres. S-au facut numeroase plangeri la Primarie, fara nici un ecou. Inca asteptam o actiune din partea Primariei C-ta, spre care merg impozitele noastre( taxe licale).