Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academie de vară de calibru internaţional Atlantykron şi-a început lucrările la Cernavodă

ro

05 Aug, 2013 00:00 2013 Marime text
Academia de vară pentru tineret Atlantycron şi-a început sâmbătă activităţile la Cernavodă.

Zeci de participanţi veniţi din toate colţurile ţării şi organizatori şi-au dat întâlnire de vineri, la  sediul Casei de Cultură pentru a pune la punct ultimele detalii organizatorice ale celei de a XXIV-a ediţie a Academiei de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Cultură, Artă şi Sport.
Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc sâmbătă, lucrările Academniei urmând să se desfăşoare până pe data de 12 august. Când spunem lucrări ne referim în principal la atelierele de știință, robotică, artă și astronomie.
Cei înscrişi vor beneficia, alături de oaspeți și de prieteni, de o gamă largă de programe de instruire și dezvoltare în domenii precum știință, artă și sport. De asemenea, desfăşurătorul din acest an prevede și un număr însemnat de cursuri și conferințe cu teme de interes.

Cu o tradiție bogată, Atlantykron reprezintă una dintre cele mai importante academii de vară de calibru internaţional. Oameni de știinţă vin să predea, voluntar aici, cunoştinţele lor elevilor de toate vârstele, iar toți sunt animați de aceeași dorință, aceea  de a  comunica despre viitor. La rândul lor, şi elevii veterani ai academiei Atalntycron predau cursuri pe diferite teme, împărtăşind din experientele lor celor noi veniţi. „Inelul de piatră”, cum îi zic localnicii, este o insulă sălbatică a Dunării care, în mijlocul verii, pentru câteva zile, se transformă într-un spațiu cultural, însuflețit de o atmosferă boemă. Tineri și copii, actori și muzicieni, oameni de artă și de știință deopotrivă din întreaga lume iau parte la acest eveniment unic, susţin reprezentanţii Primăriei Cernavodă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii