Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academia de vară Atlantykron, la final Proiectul uneşte an de an oameni şi formează prietenii

ro

19 Aug, 2013 00:00 2657 Marime text
După 24 de ani de tradiţie, Academia de vară Atlantykron a reuşit să ofere participanţilor experienţe noi, care le vor modela viitorul.

În perioada 2-11 august, insula de la Capidava a găzduit peste 400 de tineri din întreaga ţară, dar şi din SUA, Italia, Macedonia, Republica Moldova, India, cu toţii reuniţi în cadrul Taberei Anuale de Artă, Cultură, Ştiinţă şi Creaţie. În mijlocul naturii, tinerii au avut prilejul să socializeze, dar şi să înveţe lucruri noi prin intermediul Programului organizat de către Centrul pentru Studii Complexe şi Fundaţia World Genesis din Statele Unite, în parteneriat cu Fundaţia pentru Istorie, Cultură şi Civilizaţie, Asociaţia Română pentru Sport şi Cultură din Bucureşti, Asociaţia STRING şi Forum IT. Zilnic. În cadrul amfiteatrului natural amenajat pe insulă, participanţii au avut parte de cursuri şi conferinţe cu teme care aparţin domeniilor ştiinţă şi tehnologie, comunicare, cultură,  şi ficţiune.

Printre numele marcante ale celor care au susţinut cursuri se află Guy Djoken, preşedinte al Asociaţiei Cluburilor UNESCO, directorul Centrului UNESCO pentru pace din SUA, scriitorul Roberto Quaglia, vicepreşedinte al Societăţii Europene de Science Fiction, scriitorul Alexandru Mironov, Florin Munteanu, preşedintele Centrului pentru Studii Complexe, dr. Teodor Vasile, doctor în psihologie şi în ştiinţe medicale alternative, scriitorii  americani Jonette Crowley şi Peter Moon, dar şi specialistul în Ozn Dan Farcaş. Experienţa marcantă, care va fi notată cu mândrie în istoria Academiei de vară Atlantykron, a fost oferită de conferinţa susţinută de astronautul Dumitru Prunariu. Într-un decor natural, primul şi singurul cosmonaut român, a răspuns tuturor întrebărilor şi a povestit cum s-a desfăşurat zborul în cosmos la care a luat parte în 1981.

Cel mai important moment al serii a fost dialogul video dintre  Dumitru Prunariu şi Ravi Prakesh, reprezentant al NASA şi membru al misiunii Curiosity. Cei doi au comentat momentul cel mai important al anului, aterizarea robotului spaţial pe Marte din dimineaţa zilei de 6 august. De-a lungul anilor Proiectul Atlantykron a devenit un fenomen care a reuşit să atragă sute de membri, care au devenit participanţi fideli ai Academiei şi sunt prezenţi an de an pe insula de pe Dunăre. Proiectul contribuie la formarea tinerilor deoarece activităţile anuale îi ajută să devină mai creativi, să aleagă un drum în viaţă. Chiar şi destinele lor pot fi influenţate, având în vedere că Atlantykron uneşte an de an oameni, formează prietenii, chiar şi familii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii