Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A luat prânzul cu militarii de la Mihail Kogălniceanu Senatorul american Loretta Sanchez dă asigurări că România rămâne un aliat extrem de important pentru SUA (galerie foto)

ro

02 Jul, 2014 00:00 1910 Marime text
Senatorul american Loretta Sanchez, membru al Comisiei pentru Apărare şi al Comisiei pentru Securitate Internă din Congresul SUA, s-a aflat, ieri, în judeţul Constanţa. Cu această ocazie, oficialul a luat prânzul cu soldaţii americani de la baza militară Mihail Kogălniceanu, mai exact, cu 19 soldaţi originari din California. Ulterior, Sanchez s-a întâlnit cu reprezentanţii conducerii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. Întrebată ce părere are despre posibilul transfer al unui pachet din acţiunile Portului Constanţa de la Ministerul Transporturilor la municipalitatea constănţeană, Sanchez a mărturisit că nu cunoaşte subiectul, dar că dacă o astfel de mutare ar avea loc, ea ar trebui să aibă în vedere atât beneficiile cetăţenilor, cât şi interesul naţional.
Deşi a ezitat să precizeze clar dacă a fost vorba despre o vizită oficială sau despre una privată, oficialul american a declarat totuşi că obiectivul prezenţei sale la Constanţa este acela de a lua „pulsul” zonei, în contextul situaţiei tensionate din Ucraina şi Crimeea. În acest sens, Loretta Sanchez a subliniat ideea potrivit căreia România rămâne un aliat deosebit de important pentru Statele Unite ale Americii. Declaraţiile lui Sanchez au fost în aceeaşi notă a declaraţiilor făcute de oficialii americani care au vizitat în ultimele luni România, şi amintim aici vizita Victoriei Nuland, asistentul secretarului de stat american responsabil de Afaceri Europene şi Euroasiatice, pe cea a vicepreşedintelui SUA Joe Bidden, dar şi pe cea a şefului Pentagonului, Chuck Hagel. Amintim că, în eventualitatea în care situaţia şi aşa tensionată din Ucraina ar escalada, Marea Neagră ar deveni un veritabil teatru de război. În altă ordine de idei, pe agenda de ieri a Lorettei Sanchez ar fi figurat şi o cină cu primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii