Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost semnat contractul de finanțare pentru „Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural-artistică a Cetății Carsium“!

ro

14 Jul, 2018 00:00 3521 Marime text
Un alt monument de patrimoniu din județ intră în reabilitare. Consiliul Județean Constanța a demarat pregătirea acestui proiect la începutul anului 2017, în vederea depunerii spre finanțare nerambursabilă, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 privind Protejarea Patrimoniului Cultural.

Proiectul de restaurare a Cetății Carsium din Hârșova are valoarea de aproape 2,5 milioane de euro. În această sumă sunt incluse lucrările de consolidare aferente sectoarelor Turnul Comandantului și zidurile acestuia, Port și Incinte Vest. De asemenea, va fi construit și un corp de clădire multifuncțional.
 
„A fost semnat contractul de finanțare a proiectului «Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural-artistică a Cetății Carsium (Hârșova)», în valoare de aproximativ 10,5 milioane de lei. Îmi doresc să dezvoltăm turismul nu doar în zona litoralului, ci și turismul istoric de care beneficiază Dobrogea. Vreau să mulțumesc colegilor mei din Consiliului Județean Constanța și tuturor celor care ne-au susținut în demararea acestui proiect de o importanță majoră pentru turismul din județul Constanța“, a precizat Marius Horia Țuțuianu, președintele CJ.
 
Alte patru monumente istorice importante pentru istoria județului Constanța vor fi reabilitate cu bani europeni. Consiliul Județean a câștigat finanțări nerambursabile în valoare de 12 milioane de euro, bani cu care vor fi salvate, printre altele, Edificiul Roman cu Mozaic și Mormântul Hypogeu - două mărturii istorice unice în Europa, care sunt în pericol din cauza stării foarte avansate de degradare. De finanțare pentru reabilitare beneficiază și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii