Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A continuat să construiască, deşi avea ordin de sistare Societatea grecului Skantzikas, pe care Mazăre îl împrumutase cu 600.000 de euro, reclamată la Parchet de Direcţia Poliţia Locală

ro

25 Jan, 2018 00:00 5563 Marime text
Poliţia Locală Constanţa a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa cu privire la o persoană fizică şi o persoană juridică care nu s-ar fi oprit din continuarea executării unor lucrări de construcţii, cu toate că luaseră la cunoştinţă de existenţa unui ordin de sistare a lucrărilor.

Una dintre clădiri se află în imediata vecinătate a hotelului Ibis, de lângă plaja Modern.
 
„În perioada 15.01.2018 - 23.01.2018, Direcţia Generală Poliţia Locală a sesizat unitatea de parchet competentă material cu privire la o persoană fizică - TBM - şi o persoană juridică - SC «E» SRL - care au încălcat prevederile articolului 24 din Legea 50/1990, republicată, continuând executarea lucrărilor de construcţii după ce a fost dispusă sancţiunea complementară de oprire a executării acestora prin proces-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, precum şi pentru executarea de lucrări de construcţii într-o zonă în care a fost instituit un regim de protecţie - sit urban, zona peninsulară Constanţa.
 
Menţionăm că, în conformitate cu prevederile articolului 32, alineatul 4 din Legea 50 /1991, republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, s-a solicitat organelor de urmărire penală să dispună oprirea temporară a executării lucrărilor“, se arată într-o informare a Poliţiei Locală Constanţa.
 
În luna martie a anului 2017, cotidianul ZIUA de Constanţa nota că se lucrează la un imobil de lângă hotelul Ibis din Constanţa, beneficiarul lucrării fiind SC Europroiect SRL. Aici urma să fie ridicat un hotel cu nouă etaje. Potrivit panoului afişat lângă construcţie, lucrările aveau ca dată de finalizare ziua de 20 martie 2017. Conform aceluiaşi panou, proiectant general este SC East Atelier SRL, iar constructor, SC Inter Max SRL.
 
În urma unei discuţii telefonice cu reprezentanţii SC Europroiect SRL, a reieşit că a fost solicitată o prelungire de autorizaţie. „Vrem să mai facem nişte modificări“, au spus, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, cei de la Europroiect.
 
În planurile iniţiale, se preconiza că lucrările vor fi finalizate până în toamna anului trecut. Iniţiată în 2003, dar nefinalizată până astăzi, investiţia a iscat însă, de la bun început, un adevărat scandal între asociaţia de proprietari de la blocurile învecinate (NV4 şi MB1) şi beneficiarii de la Europroiect. Potrivit documentaţiei depuse la APM, cei doi asociaţi au solicitat „modificarea coeficienţilor urbanistici aprobaţi prin PUD - aprobat prin Hotărârea de Consiliu Local Municipal 279/2003 şi PUZ peninsulă - aprobat cu Hotărârea de Consiliu Local Municipal 416/2003 la construcţia în curs de execuţie S+D+P+8E+ET“.

Totul despre SC Europroiect SRL. Fuziuni, puncte de lucru şi situaţia financiară 

Înfiinţată în anul 1999, firma are sediul în Constanţa, pe bulevardul Aurel Vlaicu, iar obiectul principal de activitate constă în activităţi de arhitectură, activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică şi alte activităţi profesionale şi ştiinţifice.
 
SC Europroiect SRL are un capital social subscris de 5.956.461 de lei, integral vărsat. Asociaţi sunt Ioannis Skantzikas, născut în Grecia, Atena, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 40% / 40%, şi Antonios Gioxas, de asemenea născut în Grecia, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 60% / 60%, potrivit Registrului Comerţului. Cei doi sunt şi administratori. SRL-ul are puncte de lucru în comuna Mihail Kogălniceanu, parcela A609/1, sola 131, judeţul Constanţa, în municipiul Piteşti, cartier Prundu, tarlaua 17, în municipiul Piteşti, pe şoseaua Vestului nr. 26, în municipiul Bacău, pe strada A. Tolstoi nr. 12, în municipiul Târgovişte, aleea Mănăstirea Dealu nr. 7, în municipiul Oradea, pe strada Borşului nr. FN, în comuna Miroslava din judeţul Iaşi, în comuna Ghiroda din judeţul Timiş, în municipiul Braşov, pe bulevardul Griviţei nr. 3, în municipiul Ploieşti, pe strada Poligonului nr. 3, în municipiul Constanţa, pe strada Lirei nr. 33B, în municipiul Cluj-Napoca, pe bulevardul Muncii nr. 18, în Bucureşti, pe bulevardul Iuliu Maniu nr. 367/379; în municipiul Galaţi, pe strada Traian nr. 437 C - birou administrativ, iar un alt punct de lucru se află în comuna Nicolae Bălcescu din judeţul Bacău.
 
Potrivit Registrului Comerţului, acţionarii au depus pe 22.01.2018 o menţiune cu privire la fuziunea prin absorbţie între Europroiect SRL şi Oro Invest SRL, care s-a realizat pe 19.01.2018. Menţionăm că şi Oro Invest SRL are sediul pe bulevardul Aurel Vlaicu.
 
Asociaţii, toţi cetăţeni greci, au decis completarea obiectului secundar de activitate al societăţii cu următoarele activităţi: „comerţ cu amânuntul al produselor cosmetice şi de parfumerie în magazine specializate, al produselor alimentare, băuturilor şi produselor din tutun, efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe“, „facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată“; „parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere“; „alte servicii de cazare“; „activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente, alte servicii de alimentaţie“. Firma înfiinţată în 2007 îi avea ca acţionari tot pe Antonios Gioxas (50%) şi Ioannis Skantzikas (50%), ambii fiind şi administratori ai firmei. Obiectul principal de activitate este „cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii“. SRL-ul deţine restaurantul Ammos by Blue Beach. 

De la Registrul Comerţului mai aflăm că Ioannis Skantzikas este asociat în următoarele societăţi: Black Sea Suppliers SRL, Blue Beach SRL, Europroiect SRL, Instalatorul SRL, Iolkos Invest SRL, Metal Trade SRL, Oro Construct SRL, Oro Invest SRL, Romexpress Line SRL şi Eurobalkan Blasting SRL (radiată). Ca administrator apare în majoritatea acestor firme şi, în plus, în firma Zolmar Ius SRL, din Agigea. Gioxas Antonios mai apare ca asociat şi în Romexpress Line SRL, Black Sea Suppliers SRL, Blue Beach SRL, Europroiect SRL, Instalatorul SRL, Iolkos Invest SRL, Mec-El Project Engineering SRL (întrerupere temporară de activitate), Metal Trade SRL şi Oro Construct SRL.
 
În 2016, cifra de afaceri netă a Europroiect SRL a fost de 10.358.270 de lei, numărul de salariaţi a fost 47, iar pierderea înregistrată a fost de 2.219.452 de lei.

Vă reamintim că Skantzikas este una şi aceeaşi persoană care, potrivit declaraţiei de avere a lui Radu Mazăre din 2008, a fost împrumutată de fostul edil-şef cu 600.000 de euro.

În 2008, asociaţii Europroiect au fost implicaţi în mai multe proiecte imobiliare 

Potrivit documentaţiei depuse la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa, Ioannis Skantzikas şi Antonios Gioxas, cei doi acţionari ai SC Europroiect SRL, aveau în plan, în 2008, transformarea locuinţelor de serviciu dintr-un imobil de patru etaje plus mansardă, în spaţii de cazare. Clădirea se află pe bulevardul 1 Mai numărul 107, în zona Poarta 4.
 
Tot din documentele depuse la APM Constanţa reieşea, în acelaşi an, 2008, că Europroiect SRL urma să se ocupe de proiectul „amenajare parcare auto, spaţii verzi, mobilier urban, iluminat public şi decorativ, amplasat pe strada Mircea cel Bătrân - Esplanada“. Beneficiar: Primăria Constanţa. Cei doi acţionari ai Europroiect intenţionau să realizeze, lângă restaurantul Esplanada, o parcare subterană de 83 de locuri.
 
Şi tot în 2008, Ioannis Skantzikas şi conaţionalul său Antonios Gioxas dezvoltau pe malul lacului Siutghiol două imobile P+1, despre care se presupune că ar fi, în fapt, un club nautic. Europroiect anunţa, încă din 3 februarie 2007, că, într-o şedinţă a Comitetului de Analiză Tehnică, desfăşurată la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, s-a decis autorizarea fără studiu de impact de mediu a investiţiei „Construcţie două imobile PA1, în zona Campusului Universitar, mal lac Siutghiol“, respectiv clubul nautic. Pentru a-şi pune în aplicare investiţia, Europroiect a cumpărat două loturi de teren situate pe malul lacului Siutghiol, în suprafaţă totală de 11.414 metri pătraţi. În august 2003 au fost achiziţionaţi 8.414 mp, potrivit contractului de vânzare-cumpărare numărul 3098, iar în aprilie 2004, alţi 3.000 mp.
 

Citeşte şi:

UPDATE La ce se lucrează lângă Hotelul Ibis din Constanţa (galerie foto+video)

Datornicul lui Mazare impusca trei proiecte dintr-un foc

Prietenia cu primarul Mazare, secretul grecilor de la Europroiect

Oro Invest, firmă „polispecializată“ Grecul împrumutat de Mazăre îşi extinde una dintre afacerile din Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii