Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

30.000 de constănțeni folosesc maxi-taxi Făgădău - „Transportul public se redesenează. După transformarea RATC, dacă vor rămâne rute libere, vom face licitație!“

ro

01 Nov, 2017 00:00 6761 Marime text
În ultimele zile, constănţenii au remarcat fluctuaţii în programul de circulaţie al microbuzelor care deservesc transportul de călători în regim de maxi-taxi. Chiar dacă societăţile care deţin aceste microbuze dau asigurări că situaţia va reveni la normal, primarul Decebal Făgădău nu pare deloc încântat de existenţa acestora în municipiu.
 
„Suntem singurul mare oraş european din ţară care are transport cu maxi-taxi, ceea nu este tocmai în regulă. Pe de altă parte, nu am putut ignora faptul că aproximativ 30.000 de constănţeni folosesc serviciile acestor firme de transport. Mi-era foarte simplu să anulez efectele hotărârii de Consiliu Local din 2004, (n.r. hotărârea prin care s-a reglementat transportul de călători în regim de maxi-taxi), în condiţiile în care legile s-au mai schimbat de atunci şi nu mai este posibilă actualizarea acesteia. Dar nu putem lăsa constănţenii fără aceste mijloace de transport, în condiţiile în care, în acest moment, regia de transport nu are capacitatea de a înlocui în totalitate traseele microbuzelor şi nu ştim nici dacă acest lucru va fi posibil după ce aceasta se va converti în societate pe acţiuni“, a declarat primarul Constanţei în legătură cu „scandalul microbuzelor“.
 
Făgădău spune însă că după finalizarea strategiei de transport public se va şti cu exactitate care va fi soarta microbuzelor.
„A început deja procesul mult mai amplu de reformare a transportului public din municipiu. Acest proces se va mula pe confortul şi satisfacţia călătorului şi nu după ce-şi doreşte un director de regie sau un patron de maxi-taxi. După ce specialiştii Primăriei şi cei ai BERD vor finaliza strategia, cadrul de funcţionare şi supraveghere a transportului public, după ce vom stabili ce rute exacte va deservi viitoarea societate de transport, vom trage linie şi vom vedea dacă mai rămân neacoperite trasee. În cazul acesta, vom organiza o licitaţie şi vom încheia contracte de servicii publice cu operatorii“, a explicat primarul.
 
Cu alte cuvinte, de anul viitor, actuala formă de avizare pentru firmele care vor să realizeze transport în regim maxi-taxi în municipiul Constanţa se va modifica.
 
Totodată, edilul-şef a anunţat că Poliţia Locală va continua verificările în trafic şi a rugat pe această cale toţi operatorii de transport să se conformeze. „Au fost multe sesizări şi reclamaţii pe care le-am primit, iar colegii mei de la Poliţia Locală lucrează direct împreună cu structura Poliţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Naţionale“, a mai afirmat primarul Constanţei.
 
Până la finele anului, municipalitatea ar putea încheia contractul de furnizare de autobuze noi, ceea ce va însemna şi plata unui avans de 30%. Prima tranşă de autobuze ar urma să ajungă la Constanţa în aprilie - mai, iar ultima tranşă, în plin sezon estival.
 
Până la acel moment, licitaţia internaţională pentru achiziţia de autobuze se află în stadiul de clarificări, iar specialiştii BERD alături de angajaţii municipalităţii trebuie să redeseneze noile trasee pentru transportul public pe raza municipiului Constanţa.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Stanciu 06 Nov, 2017 08:50 Oameni buni faceti ceva si ptr cei care locuiesc in zona Marvimex , uniti linia 51 cu bdul Mamaia , Campus sunt sute de studenti si muncitori care strabat si 80 de minute ptr a ajunge la scoala sau servici , este o bataie de joc din partea consiliului local si RATC Cta ! Asa cum s-a putut suplimenta cu linia 5/40 , este groaznic ptr locuitorii orasului Cta sa piarda 2 ore in trafic in 2017 !
  • Eu și numai eu 04 Nov, 2017 23:21 Parca era o întreagă lista cu nr. de înmatriculare de microbuze fantoma care nu au actele în regula sa circule...toate sunt pe traseu...cu aprobarea cui? cu nr.de Ialomița..mai nou a apărut unul cu nr. de Tulcea..și multe altele... primărie..PSD...asta a fost din totdeauna afacerea voastră după urma căreia mâncați gras..și plecați în sfinți...mazăre @ company
  • fani 01 Nov, 2017 08:19 Nu-i adevarat ca numai Constanta are serviciul de transport public cu maxi -taxi , dar , in schimb ESTE adevarat ca-i singurul oras mare din LUME care si-a distrus transportul public cu tramvaie si troleibuze ! A fost culmea idioteniei aceasta masura (organele de ancheta se fac ca ploua ).Nimic altceva decat un jaf al bunului public ,cu rezultate catastrofale pentru populatia orasului.