Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:29 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2016, anul reuşitelor Tuzla va avea cabinete medicale moderne şi locuinţe pentru tineri

ro

22 Dec, 2015 00:00 2759 Marime text
Dacă anul următor vine cu proiecte noi pentru majoritatea comunelor şi oraşelor, la Tuzla, 2016 va aduce finalizarea proiectelor începute sau conturate în acest an.
 

Astfel, unul dintre proiectele puse pe hârtie anul acesta, dar care, practic, va debuta anul viitor constă în faptul că Primăria Tuzla ar putea cumpăra mai multe terenuri de la localnici. Cele zece hectare care ar urma să fie achiziţionate ar putea fi cedate apoi tinerilor căsătoriţi din comună, care au depus deja, în acest sens, peste 200 de cereri la Primărie.
 
„Din 2002, Primăria Tuzla nu a mai putut da niciun loc de casă pe Legea 15 a tinerilor căsătoriţi. Pentru că efectiv nu mai avem loturi de case. De aceea, vreau să propun Consiliului Local să achiziţionăm de la persoane private terenuri - zece hectare - în apropierea localităţii, pe care să le punem la dispoziţia tinerilor, prin contract de concesiune. Avem peste 200 de astfel de solicitări la Primărie şi din 2002 nu am putut da astfel de loturi“, a declarat viceprimarul comunei Tuzla, Taner Reşit.
 
Acesta a adăugat că, printre alte proiecte pentru 2016, se mai numără şi construirea unui stadion la ieşire din localitatea Tuzla, extinderea pieţei din aceeaşi localitate, cât şi înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit.
„Proiecte avem multe, dar trebuie şi finalizate. Spre exemplu, vrem să asfaltăm 17 kilometri de străzi din comună. De precizat că multe dintre proiecte vor fi derulate cu bani de la bugetul local, dar ne vom orienta şi spre finanţare europeană“, a mai spus Taner Reşit.
 
Un alt proiect destinat comunităţii locale, care se alătură celor ce urmează să fie finalizate în cursul anului următor, este transformarea vechiului sediu al Primăriei în centru de cabinete medicale. Proiectul a fost depus deja, iar cabinetele medicale vor fi construite începând cu luna martie a anului 2016. Proiectul viitorului dispensar, care va avea un parter şi un etaj, ar urma să fie publicat pe portalul achiziţiilor publice anul viitor.
 
Nici de sărbători administraţia publică locală nu stă degeaba. Anul acesta, a iniţiat prima ediţie a competiţiei sportive „Cupa lui Moş Crăciun“, desfăşurată în colaborare cu Şcoala Gimnazială nr. 1 din Tuzla. La întrecerea fotbalistică au participat 200 de elevi din clasele III-VIII, coordonaţi atât de învăţători şi de diriginţi, cât şi de profesorii de educaţie fizică ai unităţii de învăţământ. Toţi participanţii au fost recompensaţi de administraţia publică locală cu diplome, cupe şi dulciuri.
 
De asemenea, la sfârşitul săptămânii trecute, 800 de copii din Tuzla, elevi şi preşcolari, au primit pachete cu dulciuri din partea Primăriei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii