Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

167.000 de lei pentru un studiu de oportunitate privind salvarea Cazinoului Mazăre - „Mi-e frică să nu facem ceva şi apoi să vină să ne ia pe toţi la anchetă”

ro

06 Mar, 2014 00:00 2088 Marime text
167.000 de lei. Atât va fi alocat, din bugetul local, pentru efectuarea unui studiu de oportunitate pentru identificarea unor soluţii privind Cazinoul din Constanţa. Asta în pofida faptului că anul trecut, viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, declara că la începutul lui 2013 a fost aprobată finanţarea pentru reabilitarea Cazinoului cu fonduri europene. Edilul a explicat însă, în cadrul şedinţei Consiliului Local Constanţa de ieri, că dacă administraţia locală va continua cu proiectul european, cu siguranţă reabilitarea nu va fi finalizată în actualul exerciţiu financiar, până la jumătatea lui 2015, fapt pentru care municipalitatea va fi obligată să restituie banii europeni. De aceea, Făgădău a făcut, ieri, un amendament la proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului Constanţei pe 2014, rectificare prin care suma mai sus menţionată va fi investită într-un studiu de oportunitate. Viceprimarul a ţinut să precizeze că în paralel cu acest studiu se va încerca accesarea unui proiect european pentru Cazino, atunci când se vor deschide axele.

În aceeaşi ordine de idei, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a ţinut să explice: „I-am dat unei companii de avocatură din Bucureşti, în decembrie, să îmi dea soluţia legală în această ţară unde totul e penal. Au bâlbâit-o, au lălăit-o şi, ca atare, am stabilit cu Decebal Făgădău ca să punem nişte bani, să dea unei multinaţionale, să facă un studiu, să vedem ce ar fi cel mai bine să funcţioneze în Cazino. Eu îmi doresc să fie cazinou, dar poate este o activitate care este mai profitabilă şi, atunci, investiţia privată ar veni mai uşor. Să ne arate drumul pe care să-l urmăm, fără să vină a doua zi domnul procuror de la DNA şi să ne pună să dăm cu subsemnatul, că mi-e frică, acum chiar mi-e frică, serios vorbesc. Mi-e frică să nu facem ceva cu Cazinoului şi apoi să vină să ne ia pe toţi la anchetă, că aşa e în România acum”.
Amintim că starea în care a ajuns Cazinoul din Constanţa este una de profundă degradare. Practic, clădirea emblematică a oraşului este o ruină. În ultimii ani, Cazinoul a tot fost pasat între autorităţi, în încercarea (eşuată) de a identifica soluţii pentru reabilitare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gixi 06 Mar, 2014 08:07 Daca ai fi gandit asa din prima zi de cand esti primar, arata si Constanta a oras, iar pe tine nu te-ar mai fi cautat DNA......