Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Z pentru atribuire, la finalul lunii Contractul pentru Cazino îşi caută câştigătorul

ro

17 Oct, 2019 00:00 1821 Marime text
Zece zile lucrătoare. Acesta este termenul acordat de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor pentru ca reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii să reevalueze ofertele depuse de afacerişti pentru reabilitarea Cazinoului.
 
Termenul de zece zile lucrătoare se scurge de la data la care Compania Naţională de Investiţii a primit decizia CNSC prin care a fost admisă contestaţia formulată de firma Eldiclau împotriva desemnării parteneriatului patronat de Aedificia Carpaţi drept câştigătoare a licitaţiei. Decizia a fost transmisă CNI în data de 11 octombrie, iar la data de 12 octombrie a fost dată publicităţii. Astfel, termenul de zece zile lucrătoare ar urma să se împlinească în data de 24 octombrie.
 
Potrivit informaţiilor oficiale, licitaţia se află în acest moment în faza de evaluare financiară a ofertelor depuse. Ofertanţii au rămas aceiaşi. Cap de listă este asocierea de firme condusă de Eldiclau SRL, din care fac parte şi Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA, Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L., Hoiura Electro Construct SRL, Facility Instal SRL, Telekom Romania Mobile Communications SA şi Helinick SRL. Următorii la rând sunt câştigătorii iniţiali ai licitaţiei, respectiv asocierea Aedificia Carpaţi S.A., Tehnoinstal, Schindler România SRL, Remon Proiect SRL, Profesional Construct Proiectare SRL. Nu în ultimul rând, o a doua şansă au primit şi afaceriştii din asocierea SC Construcţii Erbaşu SA, Polarh Design, Concas şi Euras.
 

Preţul contractului, motiv de ceartă

 
Amintim că, prin decizia CNSC, a fost respins capătul de cerere din contestaţia Eldiclau prin care se cerea constatarea faptului că oferta depusă de Aedificia Carpaţi şi partenerii săi ar fi neconformă şi inacceptabilă. Astfel, a fost anulat doar în parte procesul verbal privind evaluarea propunerilor financiare, inclusiv verificarea conformităţii acestora cu propunerile tehnice.
 
În acest context, mai trebuie readus în atenţie şi faptul că valoarea totală estimată a contractului privind reabilitarea Cazinoului din Constanţa este de 60.070.645,4 de lei, însumând circa 13.350.000 de euro. Totodată, amintim şi faptul că oferta de preţ ce i-a asigurat iniţial contractul firmei Aedificia Carpaţi şi partenerilor săi a fost de 44.989.974 de lei, adică aproape 10 milioane de euro, fapt ce a nemulţumit, de asemenea, firma Eldiclau, considerându-l „un preţ de dumping“. Cu toate acestea, mai trebuie avut în vedere şi faptul că valoarea totală estimată a contractului, respectiv de peste 13 milioane de euro, reprezintă o sumă generoasă, în opinia experţilor în domeniu, iar reprezentanţii Aedificia Carpaţi ne-au declarat, în cadrul unor ediţii anterioare, că preţul oferit a fost unul înaintat în deplină cunoştinţă de cauză.
 
Toate aceste aspecte vor fi avute în vedere la reevaluarea ofertelor, sens în care constănţenilor le rămâne doar de aşteptat pentru a vedea care va fi rezultatul reluării licitaţiei.
 
Citeşte şi:
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii