Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Naţională a Comemorării Victimelor Holocaustului se marchează astăzi în România

ro

09 Oct, 2020 08:10 2535 Marime text
  • Prima Zi Națională de Comemorare a Holocaustului a fost ținută în 2004.

Astăzi, în România, se celebrează Ziua Naţională a Comemorării Victimelor Holocaustului.

Evenimentul este dedicat victimelor Holocaustului, dar se subliniază și rolul pe care România l-a jucat în această etapă a istoriei.

În această zi, diverse ceremonii au loc în toată țara, pentru a comemora evreii și romii care au murit în Holocaust. Data de 9 octombrie a fost aleasă deoarece în această zi, în 1941, a început deportarea evreilor din Bucovina în Transnistria. Bucovina revenise sub administrația României conduse de Ion Antonescu în luna iunie a aceluiași an. Prima Zi Națională de Comemorare a Holocaustului a fost ținută în 2004, se arată pe Wikipedia.

Secretarul de stat Marius Bălu, șeful Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, a depus astăzi o coroană de flori la Monumentul Memorial al Holocaustului, din București, cu prilejul Zilei Naționale de comemorare a Victimelor Holocaustului.

În cadrul ceremoniei militare și religioase, a fost adus un omagiu memoriei victimelor şi a fost exprimată solidaritatea cu supraviețuitorii tragicelor evenimente din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

La  activitate au participat premierul României, Ludovic Orban, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, reprezentanți ai Președinției României, ai conducerii Institutului național pentru studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Federației Comunităților Evreiești din România, membri ai Ambasadei SUA la București și ai Ambasadei Statului Israel la București.

Sursa foto: Facebook (Solo Rotenstain)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii