Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA-n amiaza mare Procurorul Teodor Niţă - „Ca cetățean mi-aș dori să am siguranța că pot trăi într-un mediu curat”

ro

11 Jun, 2021 13:24 2702 Marime text
  • Invitatul nostru de astăzi la „Ziua-n amiaza mare” este procurorul Teodor Niţă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, live pe www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
  • „Ziua-n amiaza mare” este cea mai nouă emisiune din portofoliul ZIUA de Constanța iar realizatorul emisiunii este jurnalista Feri Predescu.
Procurorul Teodor Niță: „Ca cetățean român mi-aș dori să am siguranța că pot trai într-un mediu curat. Mi-aș dori ca în școlile juridice să se studieze infracțiunile pe mediu, pe deșeuri. Dacă nu ești instruit pe o asemenea materie este greu să te apleci spre un domeniu care îți este străin. Va fi o explozie a deșeurilor venite către țara noastră.”

„Eu mă duc și fac analize dar nu există laborator. Garda de Mediu nu are laboratoare mobile”, precizează Niță.

Teodor Niță, despre buștenii descoperiți în Portul Constanța: „Exploatezi, împădurești. Înainte să exploatezi lemn din pădure trebuie să ai autorizație de exploatare. Soluții există.”

„Ne obligă toată Europa să reciclăm selectv. În Germania dacă nu faci chestia asta nu-ți ia gunoiul operatorul de salubritate și ești și amendat”, spune Niță.

„Ați văzut vreun comisar de la Garda de Mediu să aibă punct de lucru în port?”, întrebă retoric Niță.

„Am participat la evaluarea mai multor state europene pe mediu. Pentru România s-au dat mai multe recomandări. Nu s-a aplicat niciuna. Românul este sofist. Suntem singurii din Europa, poate și Bulgaria, unde comisarii nu au competențe de investigare”, a declarat Teodor Niță.

Este meseria de procuror periculoasă?

Teodor Niță: „Fac arte marțiale de 48 de ani. Am început cu judo. Ne antrenam ore întregi pe zi. Am participat la multe competiții. Sport am făcut tot timpul. Copiii de la sală mă încarcă cu multă energie. În prezent mă antrenez 3 ore pe zi. Îmi place maxim.”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii