Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua mondială a inimii. Râsul este benefic pentru o inimă sănătoasă

ro

29 Sep, 2021 10:22 2038 Marime text
  • În fiecare an, la 29 septembrie, se marchează Ziua Mondială a Inimii.
  • Râsul este benefic pentru o inimă sănătoasă.

 Evenimentul este  organizat la nivel internaţional de World Heart Federation şi care doreşte să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a populaţiei globului asupra factorilor de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare şi să determine treptat o schimbare în atitudinea oamenilor faţă de problema adoptării unui stil de viaţă sănătos, informează Agerpres.

Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, cu scopul de a informa populaţia din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces, şi anume bolile cardiovasculare.

În România, evenimentul este organizat de către Fundaţia Română a Inimii în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie

Cercetători de la Şcoala de medicină din Baltimore, SUA, au constatat că persoanele care suferă de o problemă cardiacă au un simţ al umorului mai puţin dezvoltat, scrie Agerpres.

Prezentându-le unor voluntari pasaje dintr-un film cu subiect grav - Saving Private Ryan -, ei au constatat că acest lucru are drept efect o constricţie a pereţilor vaselor. Pe de altă parte, când subiecţii s-au uitat la un film care i-a făcut să râdă, pereţii vaselor de sânge s-au dilatat.

„A râde în mod regulat este fără îndoială un element al unui mod de viaţă sănătos pentru a evita bolile cardiace”, a subliniat Michael Miller , director al Centrului de cardiologie preventivă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii