Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Modei Designeri internaţionali care au adus cele mai noi tendinţe pe litoralul românesc (galerie foto)

ro

21 Aug, 2020 00:00 1819 Marime text
  • Ziua modei se celebrează la data de 21 august, în fiecare an.
  • Moda este un obicei, o deprindere colectivă, specifică la un moment dat unui mediu social.
  • Ceea ce deosebește o modă vestimentară de alta este silueta (linia), stilul și tema
 
Termenul de "la modă" se aplică de obicei unei persoane care poartă haine sau accesorii care fac parte din tendințele modei actuale, chiar dacă moda include mai multe ramuri. Moda se schimbă foarte repede; este suficient ca cineva să descopere ceva mai bun și mai frumos, după care toată lumea va vrea acel produs, moda schimbându-se cu o viteză incredibilă.
 
Ceea ce deosebește o modă vestimentară de alta este silueta (linia), stilul și tema. Uneori intervin și culorile.
 
Silueta naturală a corpului uman a suferit în decursul timpului unele modificări determinate de modul de viață, de climă și de zona geografică. La început, omul a fost mai robust, mai puțin zvelt, cu forme dure, precum modul său de existență. Apoi, pe măsură ce condițiile de viață devin mai favorabile, se conturează și o siluetă cu forme mai puțin dure, mai zveltă. O dată ce omul devine conștient de frumusețea făpturii sale, va inventa tot ce mintea îl va ajuta pentru a se înfrumuseța și mai mult.
 
Omul a intervenit pentru a-și modela propriul chip. În ajutorul formării și păstrării unei siluete natural proporționate a intervenit cu vremea sportul, menit să întrețină sănătatea și vigoarea – devenind totodată și spectacol de mare atracție.
 
Dar omul nu s-a mulțumit numai cu atât. El a utilizat și veșmântul încă din cele mai vechi timpuri ca mijloc de înfrumusețare, colorându-l, dându-i forme din cele mai diverse. Astfel, a descoperit în veșmânt posibilitatea de a-și remodela corpul într-un mod artificial, în conformitate cu imaginația sa artistică, făcându-l când mai alungit, când mai scund, mai voluminos sau mai subțiat, supunându-l diverselor forme geometrice (trapez, clepsidră, conic, dreptunghiular, butoi etc.) modificându-i mereu arhitectura.
 
Dintre creatorii de modă consacrați din Romania fac parte: Laura Olteanu, Catălin Botezatu, Doina Levinta, regretatul Răzvan Ciobanu, Maria Lucia Hohan, Stephan Pelger, Ingrid Vlasov
 
În anul 2014, pe scena Fashion Summer Festival din Mamaia, s-a desfăşurat un eveniment global dedicat modei, „International Fashion Weekend”.
Designeri internaţionali au adus cele mai noi tendinţe şi cele mai spectaculoase creații vestimentare pe litoralul românesc. De asemenea, aa vut avea loc şi concursul internațional de modele Fashiontv Black Sea Model Awards, în cadrul căruia vor participa tinere cu şanse la o carieră de top-model pe cele mai râvnite catwalk-uri ale lumii.
 
 O primă etapă a concursului Black Sea Model Awards care s-a  desfăşurat online, în aplicația de Facebook realizată de Fashiontv, unde concurentele au putut  fi votate de către susţinători. Pe scena Fashiontv din Mamaia, au fost desemnate câştigătoarele din acel an. 
 
Designerul Cătălin Botezatu a adus în exclusivitate pe scena FashionTV din Mamaia cea mai nouă colecție a sa, cu o tematică speciala.
 
Citește și:
 
Apel la transparenţă Cum a atribuit Primăria Constanţa aproximativ 1,5 milioane de lei pentru Fashion Summer Festival Mamaia (document)
 
Încă un contract adjudecat de Mirea pentru Fashion TV Summer Festival Victor Slav şi Radu Mazăre, fotomodele pe banii constănţenilor (documente)

Cum a câştigat Mirea primul contract pentru FashionTV Summer Festival Reclamă la mătăsurile lui Botezatu, pe banii constănţenilor (documente)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii