Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua luptei împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri Constanţa a elaborat o strategie locală antidrog până în 2020

ro

27 Jun, 2014 00:00 2096 Marime text
Ziua internaţională de luptă împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri, World Drug Day, a fost stabilită încă din 1987 de către Organizaţia Naţiunilor Unite, pentru a atrage atenţia asupra unui fenomen care ia amploare şi afectează tot mai multe persoane. Evenimentul a fost marcat ieri şi la Constanţa, de către Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA). Cu această ocazie, centrul a prezentat şi strategia locală antidrog a judeţului Constanţa. Potrivit unei Hotărâri de Guvern emise anul trecut, Agenţia Naţională Antidrog (ANA), ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, instituţia prefectului, precum şi autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia de a duce la îndeplinire obiectivele specifice domeniului lor de activitate, prevăzute în strategia naţională antidrog. Astfel, la nivelul fiecărui judeţ au fost elaborate strategii locale şi planuri de acţiune pentru implementarea acestora..

InfoDrog la îndemâna tuturor, pe reţelele de socializare

Cu ocazia Zilei internaţionale de luptă împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri, ANA a lansat oficial pagina de Facebook intitulată sugestiv InfoDrog, care se doreşte a fi un instrument larg de informare cu tematică antidrog adresat tuturor acelora care utilizează reţeaua de socializare. „Pentru că noi considerăm aceasta zi cea mai potrivită ocazie pentru a vorbi despre dependenţă şi consum de droguri, am ales acest moment pentru a lansa oficial această pagină“, a declarat şeful CRPECA Constanţa, comisar-şef de poliţie Marius-Cristian Oprişan. „Ca de obicei, la activităţile pe care le întreprindem vom avea şi ajutorul colegilor din cadrul ANA, care ne vor sprijini şi vor desfăşura acţiuni specifice pe litoral, alături de specialiştii centrului. Litoralul este o zonă de risc, mai ales din perspectiva Portului Constanţa, care este ruta alternativă a traficului de cocaină. În urmă cu câţiva ani, aici a fost depistată o grupare care trafica o tonă de cocaină ce se afla în Portul Constanţa“, a declarat şeful CRPECA.
La eveniment a participat şi coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, comisar-şef de poliţie Valentin Marius Sandu, dar şi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, maior Sorin Trancă.
„Suntem conştienţi că generaţiile tinere sunt extrem de diferite faţă de ceea ce eram obişnuiţi acum 10 ani, atât în ceea ce priveşte comportamentul, cât şi în privinţa mentalităţilor. În replică la toate acestea, trebuie găsite noi strategii de abordare, atât în domeniul combaterii, dar mai ales în cel al reducerii cererii de droguri“, a fost mesajul directorului ANA, Sorin Oprea, cu ocazia World Drug Day.
Ziua dedicată luptei împotriva drogurilor s-a încheiat spre lăsarea serii, când zeci de lampioane au fost lansate în văzduh de voluntari, dar şi de simpli cetăţeni care au vrut să se alăture acestei zile. În plus, un cross al bicicliştilor a fost organizat anterior, mai mulţi ciclişti pedalând în Parcul Tăbăcărie, în semn că viaţa este mai importantă decât orice drog.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii